FIFA dala Kosovu još 6 reprezentativaca, a iz Švajcarske stižu prozivke!

Stigla "nova tura" fudbalera koji bi da menjaju reprezentacije

Fudbalska reprezentacija tzv. države Kosovo nastavlja da se formira uz svesrdnu podršku FIFA.

Na dan kada je tzv. Kosovo igralo prvu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Finskom (1:), svetska kuća fudbala odobrila je najpre devetorici igrača nastup za državu koju Srbija ne priznaje.

Vrlo brzo je stigla i "nova tura" igrača - šest novih imena je objavljeno, a među njima su dva iskusna fudbalera za tek formiranu selekciju - Valon Beriša i Samir Ujkani.

Novi reprezentativci tzv. Kosova su: Amir Rahmani (22 godine, jedan meč za Albaniju), Valon Beriša (23, 19 mečeva za Norvešku), Alban Meha (30, 7 mečeva za sa Albaniju), Harolind Šala (24, 5 mečeva za Albaniju), Milot Rašica (20, 2 meča za Albaniju) i Samir Ujkani (28, 20 mečeva za Albaniju).

>>> Finski udarac navijačima sa Kosova: Nećemo to da im dozvolimo!

Podsetimo da je fudbaler Arsenala Granit Džaka imao želju da promeni nacionalni tim, i umesto Švajcarske zaigra za tzv. Kosovo, ali mu to nije dozvoljeno jer je imao nastupe na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

S druge strane, FIFA je dozvolila Albertu Bunjaku da igra za tzv. Kosovo, iako je on igrao za Švajcarsku na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi.

Tim povodom je reagovao i švajcarski fudbalski savez.

"Žao nam je što je prioritet čelnika FS Kosova da regrutuju igrače za kvalifikacije umesto da izgrade tim u okviru svog saveza," ističe se u saopštenju švajcarskog saveza.

>>> Ukrajinci neće ugostiti fudbalere Kosova, jer ga nisu priznali!

(Telegraf.rs)