Zvezdin šuter Branko Lazić: Ne opterećuje nas 0-14 protiv Partizana

"Nemamo ni jedan jedini razlog da se plašimo Partizana. Spremni smo jer smo se nadali finalu lige. Atmosfera je ekstra. Videćete od utorka", kaže Lazić za Telegraf.rs

Finale domaćeg košarkaškog šampionata počinje sutra, a košarkaši Crvene zvezde imaju novu priliku da prekinu hegemoniju večitog rivala koja u Srbiji traje već deset godina. Prva utakmica serije koja se igra na tri dobijene na programu je u "Pioniru" od 20 sati.

Branko Lazić, šuter crveno-belih, dugo nije mogao "da ubode ništa", ali ga trener Svetislav Pešić nije "zakucao" za klupu. Naprotiv, forsirao ga je, da bi Lazić "nišan" namestio u majstorici protiv Kragujevčana. U razgovoru za Telegraf.rs Lazić priznaje da mu je "samopouzdanje u jednom momentu bilo poljuljano"...

- Nikome nije drago kada vidi da ne radi dobro ono za šta je plaćen. Tako je i meni bilo. Posle nekoliko loše odigranih utakmica, u Kragujevcu sam konačno proradio i ja. Iskren da budem, samopouzdanje počne da se ljulja kada promašuješ... Srećom pa me je trener Pešić tolerisao. Sada je sve dobro, a činjenica da igramo u finalu dovoljna je da o samopouzdanju ne pričamo više.

Da li se "ljulja" i dalje...

- Ne, naravno. Presrećni smo i nemamo ni jedan jedini razlog da strepimo ili da se plašimo Partizana.

Ali, trenutni skor je zastrašujuć - na poslednjih 14 mečeva, Partizan je pobedio 14 puta!

- Nemamo taj problem i ne opterećujemo se. To je činjenica i statistički podatak, a pošto igramo finale, mislim da smo shvatili da je ispred nas potpuno novo takmičenje. Finale Superlige tako shvatamo. Sve je otvoreno.

Vaše samopouzdanje očigledno nije sporno, a da li je tako i u svlačionici Crvene zvzede?

- Da. Spremni smo jer smo se nadali finalu lige. Atmosfera je ekstra. Videćete od utorka...

Kako protiv Partizanovog sistema?

- Košarka nije teška igra. Na nama je da odigramo maksimalno koncentrisano i da na parketu demonstriramo ono što od nas trener traži. Nekada to nije leko iz prostog razloga što i protivnik pokušava da sprovede svoje zamisli. Protiv Partizana... Što jednostavnije, sa tvrdom i jakom odbranom. Ona je ključ. Iz nje ide i brz napad. Naravno, skok je veoma važan.

(D. Ješić)