GENIJE DANAS SLAVI 50. ROĐENDAN: Delije ga pamte po trku u Minhenu, Evropa po golu Barsi (VIDEO)

Njegova dela na terenu nikada neće ostariti

Legendarni jugoslovenski fudbaler Dejan Savićević, ili kratko Genije, danas puni 50. rođendan, a Crvena zvezda i Milan ga nisu zaboravili.

Kao ni veliki broj evropskih sajtova koji podseća na veličanstevnu karijeru koju je Genije imao. naravno, u dresu Zvezde i Milana ostvario je najveće fudbalske uspehe - s oba tima bio je šampion Evrope.

Ali i miljenik navijača. Pogotovo onih sa crveno-belim obeležjima. Ovacije koje je doživeo prilikom proslave 25 godina Barija jasno pokazuju da kod Delija preovladava mišljenje da je Savićević trebalo da bude šesta Zvezdina zvezda.

Kada bi pitali navijače Zvezde po čemu najviše pamte Savićevića mnogi mi rekli po onom trku u Minhenu i nokautiranja Bajerna. Ali i po povratku na Marakanu 1999. godine.

Kakav je čovek Savićević, govore i izjave sadašnjeg sportskog direktora Zvezde Blaže Raosavljevića. Onomad kada je dao intervju za Telegraf.

- Sportski trenutak u karijeri koji je na mene ostavio najveći utisak, koji mi je najviše značio, svakako je odlazak na pripreme sa Zvezdom u Opatiju 1989/1990. Sedimo preko puta Deje Adža i ja. Ne daju nam da pijemo koka kolu. Dejo naručuje koka kolu, oni kažu: ”Ne može.” Deja će: ”Jel ne može? Daj šest komada.” I sipa nama dvojici koji smo prezadovoljni. Dođe Dejo da me zagrli… To se ne zaboravlja - rekao je Raosavljević tada u intervjuu za Telegraf koji se danima prepričavao.

Evropa, pak, nema dilemu kada je u pitanju savićević. Momenat po kom ga pamte jeste onaj gol u finalu Lige šampiona protiv Barselone. Gol koji se nikada ne zaboravlja.

- Možda si sada malo ostario, ali ne brini. Mnogi od tvojih golova nikada neće ostariti - stoji u čestitki Milana.

(Telegraf.rs)