Filip Filipović ispričao ključni detalj zlata u Riju! Sve se okrenulo posle sastanka u sobici na bazenu!

Posle dva remija i poraza od Brazila, srpski vaterpolisti su totalno psihički pali, ali reči kapitena Živka Gocića su im pokazale put ka zlatu

Vaterpolisti Srbije, pre mesec dana osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju,iako je početak turnira bio veoma zabrinjavajući.

>>> Ovacije, baklje i pesma! Desetine hiljada ljudi dočekalo srpske Olimpijce (FOTO) (VIDEO)

Najbolji igrač i strelac turnira Filip Filipović otkrio je u intervjuu koji je bio ključni momenat turnira.

Posle dva remija sa Mađarskom i Grčkom, te poraza od Grčke, niko u timu Srbije više nije imao toliko samopouzdanja.

Usledila su dva najduža dana u karijerama svih igrača. Nikada nismo toliko psihički pali, ali ono što je definitivno odlučilo ceo turnir jeste sastanak koji smo imali u onoj maloj beloj sobici na bazenu. Došli smo jutro posle utakmice i razgovarali smo sa Žiletom (Živko Gocić kapiten  prim. aut), koji nam je prijateljski i bratski rekao stvari koje će verovatno uvek ostati između nas.

>>> Košarkaši napravili "haos" na dočeku! Čekali vaterpoliste, pa ih uvlačili u šutku! (VIDEO)

- Tada smo konačno krenuli da razmišljamo na pravi način, oslobodili smo se i tog pritiska zahvaljujući njemu. Možda smo tu našli ključ za taj kavez u koji smo sami sebe zaključali, a to je, po mom mišljenju, definitivno bio ključ celog turnira.

- Posle utakmice sa Brazilom u svlačionici smo imali sastanak i sa Dejanom Savićem, gde nam je on rekao da i dalje veruje u nas, što je velika stvar. Imao je prava i mogao je sve da nam kaže, jer smo odrasli, zreli i formirani igrači, svesni smo svojih grešaka i situacije u koju smo doveli sebe i njega.

Ipak, na kraju je savladana Australija i Japan i usledilo je četvrtfinale, a srpski vaterpolisti su godinama pričali kako je četvrtfinale najbitnije.

Za to četvrtfinale smo se sve vreme spremali i mislim da bilo koji protivnik da je naišao u tom trenutku ne bi bio pripremljen psihički kao mi. Svih ovih godina i priprema pričali smo da je to četvrtfinale Olimpijskih igara definitivno odlučujuće i da tada praktično kreće turnir. Možda je to najveća zamka bila u koju smo sami upali, jer smo računali da tada počinje turnir. Jednostavno, bili smo apsolutno psihički spremni. Ne želim da pričam o drugim ekipama šta su radile, jer to samo pokazuje da sportska pravda, iako nije uvek prisutna, na kraju stigne sve. Ekipe koje su se kockale i kalkulisale prošle su tako kako su prošle - ispričao je Filipović.

Ulaskom u polufinale, pritisak je potpuno nestao i Srbija je pokazala vrhunski vaterpolo i prosto samlela Italijane i Hrvate.