Miloš Teodosić koristio nedozvoljena sredstva!

Kako navodi agencija TAS iz Rusije kapiten reprezentacije Srbije imao je dozvolu WADA

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić nalazi se na listi igrača koji su koristili nedozvoljena sredstva.

Međutim, kako je objavila ruska agencija TAS Teodosić je imao dozvolu WADA da u medicinske svrhe koristi sredstva koja se nalaze na listi zabranjenih.

>>> TEODOSIĆ ZA TELEGRAF: Doping nije potreban za moje asistencije!

Ruska agencija TAS se pozvala informacije hakerske grupe "Fancy Bears". Osim Teodosića, novo ime na toj listi je i švajcarski biciklista Fabijen Kančelara, kao i odbojkašica Silvija Popović.

Do sada su ruski hakeri, koji su "provalili" u dokumentaciju WADA objavili da je dozvolu za korišćenje zabranjenih sredstava u medicinske svrhe imao 41 sportista iz 13 zemalja, među kojima su američke teniserke Serena i Venus Vilijams, gimnastičarka Simon Bajls, španski teniser Rafel Nadal, britanski biciklisti Kris Frum i Bredli Vigins, te češka teniserka Petra Kvitova.

Inače, treba istaći da Teodosić kao i ostali sportisti neće biti kažnjeni zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava jer ima dozvolu Svetske antidoping agencije za korišićnje u medicinske svrhe.

Šta to znači? To znači da ako je sportista povređen a neophodno je da dobija terapiju koja sadrži sredstva koja se nalaze na listi nedozvoljenih, on dobija dozvolu od antidoping agencije da koristi to u medicinske svrhe.

(Telegraf.rs)