Šarapova nikad lepša gostovala na televiziji po prvi put posle suspenzije, a bivši dečko je odmah isprozivao (VIDEO)

Ruska teniserka ističe da broji dane do povratka na teren, nakon smanjenja kazne sa 24 na 15 meseci

Ruska teniserka Marija Šarapova gostovala je na televiziji po prvi put posle odluke antidoping agencije da je suspenduje zbog korišćenja meldonijuma.

Ona je blistala u tamno-zelenoj haljini i istkla je da se sprema za povratak na teren i da je motivisana da se vrati u vrh ženskog tenisa, a da joj je činjenica što će tada imati 30 godina, predstavlja poseban izazov.

- Tenis je moja strast, nedostajao mi je tenis. Brojim dane do povratka na teren. Od prvog trenutka preuzela sam odgovornost jer nisam znala da je lek koji sam koristila u poslednjih deset godina postao zabranjen. Ali sam takođe shvatila koliko su drugi savezi bolje obaveštavali svoje sportriste o promenama pravila, posebno u Istočnoj Evropi, gde meldonijum koriste milioni ljudi.

- Sada kada je postupak završen, nadam se da će ITF i druge relevantne teniske anti-doping vlasti proučiti šta su uradili spomenuti savezi, kako se nijednom igraču ne bi ponovilo ono kroz šta sam ja prošla - poručila je Šarapova posle odluke da joj smanje kaznu na 15 meseci umesto dve godine.

Pogledajte i njeno gostovanje kod Meta Loera.

Brzo posle toga stigao je i komentar Grigora Dimitrova, kojji je rekao da je ona zaslužila zabranu.

Mislim da ona nedostaje tenisu. Kao takmičar ona ssamo što se vratila i bila je motivisana i gladna pobeda, ali ako uradite nešto, a očigledno su takve okolnosti, i ko god da je to uradio sigurno zaslužuje šta je dobio - rekao je bugarski teniser koji se zabavljao sa Šarapovom dve godine pre nego što su raskinli u julu 2015. godine.

(Telegraf.rs)