Stanojević: Ružić mi rekao da Partizan ne mora uvek da bude prvi!

Bivši trener "crno-belih" otvorio dušu, prozvao predsednika Đurića da je šurovao sa "zvezdašem" Markom Miškovićem

Najviše su vam zamerili na neuspehu protiv Šamroka?

- Šamrok niko ne može da opravda. Ali, ustali smo posle tog pada. Izvinuo sam se Zvonetu Vukiću jer sam morao da ga sklonim u naredna tri-četiri meča koja su nam bila pod moranje. I pobedili smo ih! Lansirali smo Lazara Markovića od 15 miliona evra i bez igranja u Evropi. Afirmisali smo još neke igrače i došli do toga da se za tri meseca opet priča o narednom pokušaju da dođemo do Lige šampiona. Moj cilj nije da statiramo u Ligi šampiona, već da tamo uđemo i borimo se sa 11 naših igrača. Trenutno ih imamo osam. Da se razumemo, nemam ja ništa protiv stranaca, ako su kvalitetni. Ali, nećemo dovoditi neke iz Gane ili Brazila na uštrb naše dece. Ako ide Vukić, imamo Jojića da ga zameni.

Ono što je Stanojevića totalno šokiralo je bio događaj posle Šamroka.

- Predsednik je poslao njegovu desnu ruku Branka Ružića da razgovara sa mnom. Sedeli smo u restoranu: Ružić, Krstajić, Marko Vjetrović i ja. I Ružić mi je rekao: "Sale, uspori malo... Nema potrebe da se diže tolika frka. Gledaj svoja posla i radi. Četiri godine smo prvaci, ne moramo svake godine da budemo prvi" Bio sam šokiran! Zamislite da radite nešto, a neko vam savetuje da usporite sa tim i povučete se pred konkurencijom. Spreman sam da idem na poligraf ako mi ne verujete ovo što sam rekao.

Posle Šamroka je "puklo", a Stanojević je definitvno prelomio posle derbija...

- Nisam više mogao da radim na ovaj način i rekao sam to Krletu posle derbija. Sa Đurićem ne govorim već mesecima, iako je on tvrdio po javnosti da smo u normalnim odnosima. Kada sam dao ostavku, pa se kasnije predomilsio, uradio sam to radi Partizana i njegovog uspeha. Da ne dozvolim da "usporimo" ili se "nekome sklonimo" kao što bi to pojedini želeli. Nisu me molili da se vratim. Znao sam da sam smenjen. A, što se tiče načina i Statuta sve sam rekao. Sada će početi da se javljaju razni "anonimni" i "dobro obavešteni" izvori, ali ja molim navijače da veruju u ovo što sam rekao. Znam kakva će kampanja sada početi. Pratio sam kako se izveštava o ovoj situaciji. U "Kuriru" vidim da je novinarima zabranjen ulazak na trening, a u "Presu" kako je sve u redu. Na "Mondu" neće da puštaju komentare ljudi koji mi daju podršku, a puštaju komentare navijača iz suprotnog tabora. Sta reći...

Krstajić je rekao da je Matija Nastasić poklonjen  nekom menadžeru... Kada? Zašto? Kome?

- Za Nastasića se zna da je formalno prešao u Italiju letos. Ali, to je ranije završeno. Krstajić tada nije bio sportski direktor. Pitali smo Nađa kada je Nastasić prodat, on je rekao da ne zna, iako je bio protiv prodaje. Tako je bilo i sa Savićem. Ko zna, možda je i Lazar Marković prodat... A, kome je Nastasić poklonjen? Menadžer mu je Fali Ramadani.

Stanojević je najavio povlačenje iz javnosti u narednom periodu i da još ne zna šta će da radi.

- Već sam odbio dve ponude. Novac me ne inetersuje. Ja sam bio zadovoljan u Partizanu i sa platom od pet cifara, a i sa onom od četiri cifre koja je bila do nedavno. Vidim i da se po medijima iznose netačne informacije o mojoj zaradi. Ne znam šta će biti dalje. Skupština je u februaru, pa ćemo videti - rekao je Stanojević koji je u prepunom Medija centru dobio i podršku grupe Partizanovih navijača "Zabranjeni" koji se već duže vreme bore protiv aktuelne uprave crno-belih.

(Telegraf/Aleksandar Gligorić/FOTO: Vladimir Lukić)