ZAKUCAO OKLAHOMU: Durent ubacio 39 poena bivšem klubu i razljutio Vestbruka (VIDEO)

Durentula je bio nezaustavljiv u prvom meču protiv doskorašnjih saigrača

Možda je Rasel Vestbruk dominirao na početku sezone rečima upućenim protiv Kevina Durenta, ali je novi as Golden Stejta taj koji se prvi radovao na terenu u noovj sezoni NBA lige!

Ratnici su rasturili Oklahomu rezultatom 122:96, a Durentula je ubacio 39 poena - čak sedam trojki (rekord karijere) i isto toliko skokova.

>>> Bjelica zakucavao, ali i promašio trojku za produžetak! Jokić postigao totalno lud koš (VIDEO)

S druge strane, Vestbruk je ubacio samo 20 poena što je poprilično skromno s obzirom na to da mu je prosek na početku ove sezone preko 340 ubačenih koševa. Obojica su igrala sjajnu odbranu na ovom meču, ali je Durent bio taj kom je u napadu sve polazilo za rukom.

Stef Kari je ubacio 21 poen, a Klej Tompson je dodao 18 u meču u kom je Goldet Stejt ubacio 14 od 30 šutnutih trojki.  U redovima Tandera Oladipo je imao 21 poen, Sabonis 13, a Adams 11.

- Znam dobro ove momke. Bore se u svakom meču da bi pobedili - bilo je sve što je Durent rekao o Oklahomi.

Zanimljivo, upravo je Durent bio razlog tome što se Vestbruk naljutio na novinare posle meča. Najboljeg igrača Oklahome je tačnije razljutilo to što su novinari insistirali na pitanjima o Durentu.

Klivlend je na svom terenu savladao Boston rezultatom 128:122, a dominirao je Lebron Džejms.

Najbolji igrač šampiona ubacio je 30 poena i imao 12 asistencija, dok su mu tri skoka falila za tripl-dabl. Pratili su ga Kevin Lav sa 26 i Kajri Irving sa 23 poena. Tompson i Šumpert su imali po 15.

Ajzea Tomas je takođe meč završio sa 30 poena kao i Lebron, s tim da nije imao raspšoložene saigrače u Bostonu. Bredli je ubacio 26, a Braun 19.

Rezultati:

Sakramento - Orlando 94:102

Denver - Minesota 102:99

Boston - Klivlend 122:128

Oklahoma - Golden Stejt 96:122

Indijana - Milvoki 107:125

(Telegraf.rs)