MITAR SPASIO SRBIJU: Orlovi osvojili veliki bod protiv Velsa u samoj završnici! (VIDEO)

Golom Aleksandra Mitrovića u 86. minutu Srbija je došla do velikog boda u Kardifu iako je od 31. minuta gubila posle pogotka Gereta Bejla

Srbija je došla do velikog boda u Kardifu protiv Velsa i na taj način sa 8 bodova završila prvi deo kvalifikacionog ciklusa za ovu godinu. Orlovi mogu da budu zadovoljni, jer su gubili od 31. minuta posle gola Gereta Bejla, a u nastavku meča je delovalo da će teško doći do gola jer su imali malo prilika.

Ipak, spas je došao u 86. minutu, kada je Aleksandar Mitrović glavom zatresao mrežu Henesija, posle dobrog centaršuta Rukavine sa desne strane.

VELS - SRBIJA 1:1

(Bejl 31, Mitrović 86)

VELS: Henesi, Ganter, Čester, Vilijams, Tejlor, Alen, Ledli (Edvards 84), Bejl, Remzi, Voks, Robson-Kanu (Lorens 68).

SRBIJA: Stojković, Rukavina, Nastasić, Ivanović, Maksimović, Obradović, Milivojević, Matić, Tadić, Kostić (Katai 70), Mitrović (Gudel 88).

Sudija: Alberto Undijano Maljenko (Španija)

Stadion: Gradski stadion Kardif

NEISKORIŠĆENE PRILIKE NA STARTU

Velšani su agresivnije počeli utakmicu, što se moglo zaključiti i po posedu lopte, koji je prvom delu poluvremena bio čak 64:36 odsto u njihovu korist. Ipak, Orlovi su i sa manjak lopte u posedu ozbiljnije pretili, pa je tako Srbija umalo povela u 17. minutu, kada je posle jednog kornera Branislav Ivanović bio najviši u skoku, ali je loptom pogodio fudbalera Velsa, koji je bio na gol liniji.

Nekoliko minuta kasnije pokušao je i Filip Kostić posle jedne oduzete lopte na polivini Velsa, ali je izabrao loše rešenje za završnicu i uputio je slab i neprecizan šut, iako je delovalo da je mogao da pokuša i sa drugim izborom, pošto je situacija bila 3 na 3.

KARDINALNA GREŠKA NASTASIĆA PRE GOLA BEJLA

Nekoliko minuta kasnije Nastasić se nepotrebno poigravao ispred svog šesnaesterca po levoj strani. Robson-Kanu mu je oduzeo loptu, odmah je prosledio do Bejla, a on takav poklon nije propustio. Štuirao je snažno po sredini gola, a ni Stojković nije baš najbolje reagovao, iako je verovatno bio markiran od strane defanzivaca Srbije, koji su pokušali da izblokiraju najboljeg fudbalera Velsa.

>>> Velšani startom za zatvor Tadiću razbili glavu, a on im krvavog lica zapretio! (VIDEO)

SRBIJA OŠTEĆENA ZBOG NEDOSUĐENOG CRVENOG KARTONA POSLE GRUBOG FAULA NAD TADIĆEM

Ubrzo posle gola viđena je i teška povreda Dušana Tadića, posle skandaloznog starta Tejlora, koji ga je opasnim startom šutnuo direktno u glavu. Neverovatno da nije dobio ni žuti karton za to, a zaslužio je čist crveni zbog igre koja je ugrozila protivničkog igrača.

Tadić je zbog velike rasekotine na licu jedva zaustavio krvarenje, a pomoć mu se ukazivala nekoliko minuta, da bi u nastavku igrao sa velikim zavojem na licu.

Posle povrede Tadića na terenu je viđena nervoza kod obe ekipe, a nije bilo prilika na obe strane, sve dok Matić nije pokušao u završnici poluvremena, ali je Henesi dobro odbranio njegov šut.

Trener Velsa je u nastavku postavio takvu taktiku da je potpuno umrtvio utakmicu. Fudbaleri Srbije su pokušavali sa inicijativom, ali ozbiljnijih prilika niti konkretnog šuta ka golu nije bilo. Muslin je uveo u igru i Kataija u 70. minutu. Tada je Srbija i zaigrala mnogo kontkretnije. Ređale su se šanse, ali je falio završni pas.

SREĆA PRE IZJEDNAČUJUĆEG GOLA I MAJSTORIJA MITROVIĆA ZA 1:1

Malo je falilo da Bejl u 85. minutu reši meč, pošto je pogodio stativu. Srbija je imala neverovatnu sreću, a kao što obično biva usledila je kazna.

Konačno je do pravog pasa došlo u 86. minutu. Rukavina je ispravio ono što je u nekoliko situacija propustio i konačno je uputio pravi centaršut sa desnog boka. Mitrović je sjajno skočio i glavom uputio šut ka golu Henesija, koji nije uspeo spreči gol.

Posle ove pobede Srbija je na drugom mestu na tabeli sa 8 bodova, dva manje od Irske, koja je nešto ranije savladala Austriju u Beču. Vels već zaostaje sa šest bodova. Orlovi mogu da budu zadovoljni i ovo je bio veliki bod, pošto je delovalo da će teško doći do njega u samoj završnici utakmice, a Vels je i najteži provinik u grupi, sa moćnim timom, koji je na EURU bio u polufinalu.

Grupa D, 4. kolo:

Austrija – Irska 0:1

(Meklin 48)

Gruzija – Moldavija 1:1

(Kazaišvili 16 - Gatčan 78)

Vels – Srbija 1:1

(Bejl 31, Mitrović 86)

Tabela:

Irska 10, Srbija 8, Vels 6, Austrija 4, Gruzija 2, Moldavija 1.

(Telegraf.rs)