Muta ostaje u Kragujevcu

Sadašnji trener košarkaša Radničkog želi stabilnu situaciju, a onda ga neće interesovati ponude stranih, ali ni evroligaških klubova

Dok igrački pogon Košarkaškog kluba Radnički koristi slobodne dane, uprava uveliko obavlja sve potrebno za neometan početak priprema za novu sezonu. Ključni momenat u ovim danima bez dileme je pitanje šefa stručnog štaba.

Temeljno rešenje gotovo da je izdefinisano na današnjem sastanku u Beogradu kojem su prisustvovali gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa najbližim saradnicima, počasni predsednik Kluba Mlađan Dinkić, predsednik KK Radnički Ivan Grujin, direktor Aleksandar Mitrović i šef stručnog štaba Miroslav Muta Nikolić.

Neposredno nakon današnjeg susreta, Nikolić je poručio da je dobio uveravanja da sledi stvaranje uslova za stabilan rad u Radničkom, a sve bi trebalo da bude precizno definisano već za sedam dana. Odmah potom, spreman je da rešava sva pitanja koja se tiču njegove direktne odgovornosti, a tu je prioritet prioriteta - sastav Radničkog za narednu sezonu.

- Imali smo preliminarni razgovor o kragujevačkoj košarci u naredne četiri godine. Čelnici Kragujevca iskazali su želju da se nastavi sa razvojem kragujevačke košarke. Ponuđeno mi je da ostanem šef struke Radničkog. Ovaj klub je moja profesionalna ambicija i želja, sportski motivi me vežu za Kragujevac i nadomak smo konačnog dogovora za nastavak saradnje, i to dugogodišnje. Posle ovakvog dogovora, mogu da me traže i evroligaši, ja ostajem veran Radničkom i Kragujevcu - rekao je između ostalog na zvaničnom sajtu kluba Miroslav Nikolić.

(kkradnicki.rs)