ŽELIM ZLATO! Jakim rečima je Sale Đorđević najavio pohod na Eurobasket!

Prema njegovim rečima dobra stvar za reprezentaciju Srbije je što neće morati da menja gradove tokom turnira

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je da je glavni cilj na Evropskom prvenstvu 2017. godine osvajanje zlatne medalje.

- Moramo da budemo mentalno spremni i izuzetno posvećeni jer to dugujemo navijačima i sebi. Verujem da ćemo biti pravi, želimo zlato i to svi moji igrači znaju - rekao je Ðorđević za sajt FIBA.

Ðorđević nije želeo previše da komentariše rivale Srbije u grupnoj fazi šampionata Evrope - selekcije Turske, Rusije, Velike Britanije, Letonije i Belgije.

- Idemo od utakmice do utakmice. Za nas će prvi duel na prvenstvu biti najvažniji u istoriji srpske košarke, a onda svaki sledeći još bitniji - poručio je selektor "orlova", sa kojima je osvojio srebrne medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

>>> Raspored košarkaša Srbije na Eurobasketu! Drugi i treći meč najbitniji u grupi

Prema njegovim rečima dobra stvar za reprezentaciju Srbije je što neće morati da menja gradove tokom turnira koji se održava u četiri zemlje jer se završnica igra u Istanbulu, u kojem će biti i u grupnoj fazi.

- Očigledno je da je to samo jedan detalj, ali će pomoći. To nas sprečava adaptacije i putovanja, kako nas, tako i navijača. Uopšte nije loše. Znamo koliko nas dug put čeka - poručio je Ðorđević.

Evropsko prvenstvo igra se od 31. avgusta do 17. septembra naredne godine, a titulu brani Španija.

(Telegraf.rs/Tanjug)