Partizan trojkama u završnici "slomio" Megu! (VIDEO)

Crno-beli u odličnoj utakmici savladali ekipu Dejana Milojevića

Košarkaši Partizana zabeležili su veoma važnu pobedu u 11. kolu ABA lige, protiv Mege, rezultatom 86:79 i zadržali se u vrhu regionalnog takmičenja.

Junaka pobede ekipe Aleksandra Džikića protiv njegovog kuma Dejana Milojevića bilo je nekoliko, ali su na kraju meč rešile dve trojke koje su pogodili Andrić i Hečer i njima definitivno "slomili" otpor gostiju.

Jednako važan doprinos pobedi dali su Uroš Luković sa "dabl-dabl" ostvarenjem (12p, 10sk), Birčević sa 15 poena, Veličković sa 10...

Kod gostiju, Jaramaz je bio najefikasniji sa 16 poena, Zagorac je postigao 15, ali uz očajno šutersko izdanje (0/5 za dva, 9/14 sa penala).

Mega je mnogo bolje odigrala prvu deonicu i deo druge, u tom periodu akumulirala i dvocifrenu prednost zahvaljujući visokim procentima šuta za tri poena, ali Partizan se, mic po mic, vraćao "u igru", u čemu su Luković i Veličković odigrali ključnu ulogu.

Partizanov toranj u reketu, Luković, potpuno je dominirao u trećoj deonici sa nekoliko ofanzivnih skokova i poenima koji su potom, kao po pravilu sledili. Veličković je pokazao da je "suvo zlato" ekipe: Solo akcijama koje su se uglavnom završavale poenima preuzimao je odgovornost u napadu kada nije bilo kvalitetnijih rešenja.

Ipak, Mega je sve vreme bila ili u minimalnom vođstvu ili je u stopu pratila Partizan.

Novak sa dalekometnim "hicima" (4/10 za tri), Kaba u reketu, sporadično Čančar i Glogovac, uz permanentnu pretnju Jaramaza i Zagorca, održavali su Megu praktično u egal borbi u subotu uveče u hali "Aleksandar Nikolić".

Partizan je ključnu prednost, kako se ispostavilo, stekao početkom poslednje četvrtine i sačuvao je do kraja trojkama Birčevića, Andrića i Hečera od kojih su poslednje dve stigle u razmaku od četrdesetak sekundi, u finišu meča.

Treba reći da se se do tada igrači Partizan prilično mučili sa šutem van linije 6,75 metara, ali su pogodili onda kada je to bilo najvažnije i razgalili publiku koja je u trenucima naleta svog tima i ovacijama podržala borbu momaka u crno-beloj opremi.

Partizan - Mega 86:79 (20:26, 22:16, 20:15, 24:22)

PARTIZAN: Robinson 5, 9sk, Ratkovica 7, Vrabac, Marinković 9, Veličković 10, Birčević 15, Korpivica 2, Andrić 8, Hečer 16, Pot, Karahodžić, Luković 12, 10sk, 4bl.

MEGA LEKS: Mušidi 11, Đoković, jaramaz 16, Spasojević, Milisavljević, Glogovac 4, Kaba 11, 8sk, Zagorac 15, 5sk, 5as, Čančar 5, Simeunović 5, Tejić, Novak 12.

(Telegraf.rs)