Makedonci uz Mitra Mirića slavili senzacionalnu pobedu nad Cedevitom: Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine!

Ekipa Karpoš Sokolija, posle Budućnosti, pobedila još jednog pretedenta na visok plasman u regionalnom takmičenju

Da pobeda protiv Budućnosti pre dva kola nije bila slučajnost, potvrđuje novi iznenađujući trijumf ekipe Karpoš Sokolija na svom terenu, protiv još jednog tima koji ima najviše ambicije ove sezone, Cedevite.

>>> Partizan trojkama u završnici "slomio" Megu! (VIDEO)

Ekipa koju sa klupe vodi srpski trener Dragan Nikolić pobedila je hrvatskog prvaka rezultatom 89:81 u 11. kolu ABA lige i tako se pokrenula sa začelja tabele sa dva trijumfa.

Na kraju, sa razglasa u hali "Boris Trajkovski" odzvanjao je kultni hit folkera  Mitra Mirića "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", na vrhuncu slavlja makedonskog sastava.

Karpoš je potpuno zasluženo ostvario možda i najveću pobedu u regionalnom takmičenju.

Makedonci su, predvođeni Srbinom Labovićem, Crnogorcem Zekovićem i Hrvatima Mavrom i Vekićem, vodili od prvog do poslednjeg minuta, često i desetak razlike, ali su gosti, najviše zahvaljujući novajliji Botrajtu, uspeli da uvedu meč u skoro egal završnicu.

Međutim, u ključnim trenucima igrači Karpoša su bili dovoljno pribrani, kvalitetni i mirni pri šutu, pa su na taj način uspeli da odbiju sve nalete ekipe Veljka Mršića.

Najefikasniji kod pobednika bili su Zeković sa 23, Vrkić sa 19, Labović sa 16 i Mavra sa 15 poena.

U redovima "sokića", Botrajt je bio ubedljivo najbolji sa 23 poena, Krušlin je dodao 12 (četiri trojke), dok su Arapović i Džejms postigli 10.

Rezultati 11. kola:

Mornar - Krka 86:73

Partizan - Mega Leks 86:79

Karpoš Sokoli - Cedevita 89:81

U nedelju:

Igokea - MZT Skoplje 17

FMP Železnik - Budućnost 19

Cibona - Zadar 21

U ponedeljak:

Olimpija - Crvena zvezda mts 17

TABELA: Zvezda 10-0, Budućnost 9-1, Partizan 8-3, Cedevita 7-4, Cibona 6-4, Igokea 5-5, Krka 5-5, Zadar 4-6, Mega 4-7, Olimpija 3-6, FMP 3-7, MZT 3-7, Mornar 3-8, Karpoš Sokoli 2-9.

(Telegraf.rs)