Osmeh koji govori više od 1000 reči: Ovaj čovek vodi Engleze u Rusiju

Geret Sautgejt više nije samo privremeno rešenje na klupi nacionalnog tima

Četiri utakmice bile su svojevrsni ispit za Gereta Sautgejta, pošto je na klupi reprezentacije Engleske nasledio Sema Olerdajsa - i položio ga je!

Engleska fudbalska federacija saopštila je da je sa Sautgejtom potpisan četvorogodišnji ugovor što znači da će nekadašnji igrač Aston Vile nastaviti da vodi tim u kvalifikacijama za Mondijal u Rusiji, i dalje, naravno, ako u svom poslu ostvari rezultate koji se od njega očekuju.

Sautgejt je u septembru postavljen kao privremeno rešenje umesto Olerdajsa koji je dobio otkaz posle samo 67 dana nakon što je komrpomitovana njegova uloga u korupcijskom skandalu.

Pre vođenja seniorskog nacionalnog tima, Sautgejt je komandovao U-21 selekcijom.

Tokom njegovog boravka na klupi "A" tima, Engleska je zabeležila dve pobede i dva remija, uz to je ostvario odličan odnos sa igračima, pa su mu čelnici saveza ponudili stalan posao.

- Zaista sam uživao u radu sa igračima u proteklom periodu i mislim da u ovom timu ima mnogo potencijala - rekao je Sautgejt.

- Neverovatno sam ponosan što sam imenovan za selektora Engleske. Takođe, svestan sam da je jedno što sam dobio posao, a nešto sasvim drugo da taj posao treba da budem uspešan.

Kao igrač Sautgejt je odigrao 57 utakmica za reprezentaciju.

(Telegraf.rs)