Anđelković junak Zvezde na krovu, Voždovac će žaliti zbog dve stvari! (VIDEO)

Zvezda prvi put igrala na krovu TC Voždovac, drugo poluvreme je tek donelo gol

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac na gostovanju u 19. kolu Superlige, rezultatom 1:0 posle gola Dušana Anđelkovića iz slobodnog udarca.

Crveno-beli su u prošlom kolu remizirali sa 2:2 protiv Mladosti iz Lučana, dok je Voždovac bio u usponu posle dolaska Ilije Stolice na kormilo tima, zabeležene su dve pobede uz remi u poslednje tri utakmice. Šampion Srbije ozbiljno se spremao za ovaj meč, pa se treniralo i na veštačkoj travi na terenima iza juga stadiona Rajko Mitić.

Voždovac - Crvena zvezda 0:1

(Anđelković 55)

Stadion: TC Voždovac Gledalaca: - Sudija: Milan Ilić

Voždovac: Popović, Putinčanin, Mihajlov, Filipović, Jovanović, Zec (od 62. Ćirković), Pavlović, Lukić, Asani (od 75. Srećković), Dražić, Stojanović (od 86. Georgijević)

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Le Talek, Fibel, Anđelković, Donald, Poletanović, Ristić (od 46. Srnić),  Ruiz, Orlandić (od 89. Račić), Sikimić

Bio je Voždovac rešen da iskoristi desetkovanost Zvezde brojnim povredama, hrabro je ušao u duel i već u uvodnim minutima Dražić je imao šansu utakmice, kada je u kontri mogao da bira šta će sa loptom. Ipak je preterao u vođenju lopte i golman Manojlović mu je prišao previše blizu i skratio ugao, pa je propala idealna šansa, što je kažnjeno dosta kasnije.

Nakon toga Zvezda je imala dosta problema da uposli Sikimića i Orlandića, koji se kao previše slični tipovi igrača nisu najbolje snašli kao tandem. Onda je viđena i diskutabilna situacija u kojoj je Anđelkovića lopta pogodila u ruku, za šta arbitar Milan Ilić nije previše mario.

Nikako Zvezda nije ulivala poverenje svojim navijačima sa prvih 45 minuta, u pauzi je Božović reagovao zamenivši Ristića Srnićem, a posle 10 minuta nastavka viđen je pogodak vredan pažnje. Anđelković je potvrdio dobru formu, iz slobodnog udarca je podsetio na golove Luisa Ibanjeza za 1:0, a podsećanja radi, dao je gol i lučanskoj Mladosti u sredu.Posle toga je samo jednom ozbiljnije Manojlović morao da interveniše i odlično se pokazao, pa su tri boda otišla u Ljutice Bogdana. Pored toga, novi peh zadesio je Zvezdu, jer je Ristić zamenjen zbog obnavljanja povrede, što je nakon meča otkrio trener Božović.

(Telegraf.rs)