Čović kaže da je on kriv za dolazak Skorcanitisa i otkriva koliko zarađuje najplaćeniji igrač Zvezde!

Prvi čovek šampiona regiona i Srbije odgovarao na pitanja u emisiji "U obruču"

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović gostovao je u emisiji "U obruču" na TV Arena sport gde je pričao o aktuelnoj situaciji u klubu i evropskoj košarci.

>>> Čović odgovarao na pitanja navijača bez cenzure: O dolasku Teodosića na leto, želji Milutinova da igra u Zvezdi, parama sa Kosova...

Odmah na početku pitanje je bilo oko kašnjenja plata za igrače i da li je bilo sastanak pred Žalgiris.

PLATE KASNE SVUDA U EVROLIGI

- Za mene bi vest bila da klubovi u Evroligi isplaćuju uredno plate. Mnogo bogatiji klubovi od Zvezde kаsne dve tri plate. Neki i ne kasne, poput CSKA.

- Mi ništa ne krijemo od kada sam ja u Zvezdi, sve je transparentno. Sastanak sa igračima  je bio, razgovarali smo, normalno je završen. Momci su sve razumeli.

- Sve dok se bude pisalo o tome Zvezda će imati manje para da isplaćuje i kasniće uvek. Situacija je teška i rešavamo je - kaže Čović i dodaje:

- Dosta stvari Zvezda izmiruje kroz samofinansiranje. Mi smo prošle godine prihodovali od prodaje karata, dresova, milion i 600 hiljada evra.

- Od države Zvezda ima samo sponzora Telekom. A od grada Beograda dobijamo između 200 - 250.000 evra. - rekao je predsednik Zvezde.

SOFO JE MOJA DIREKTNA GREŠKA

Veoma važno pitanje je bilo oko dovođenja pojačanja koje se najavljuje od počekta sezone

- Treba nam igrač na poziciji 4/5  ali o tome odlučuje struka. Puno ima manipulacija na tu temu.

- Naše pojačanje nema veze sa finansijama. One jesu važan faktor, ali naša struka nije pronašla adekvatnog igrača. A da dovede nekog tek tako to samo da bi bili na broju, to nije dobro - kaže Čović i onda otkriva gde je prošle godine bila greška.

- Prošle godine smo imali nekoliko koji su bili na broju a to isto su koštali, poput Gala Mekela i Tompsona. Što se tiče Skorcijanidisa to je moja direktna greška - otkrio je Čović.

Na pitanje koliki je budžet tima i koliko košta najplaćeniji igrač predsednik Zvezde je iskreno odgovorio:

- Neto budžet od 15 igrača je 2,200,000,  a bruto 3,600,000 evra ceo tim samo za plate. Na to dodati avionski prevoz, plus hotel, što može da ide i do 15.000 evra po putovanju.

- Što se tiče najplaćenijeg igrača on ima 350.000 dolara neto. - rekao je Čović ali nije otkrio ime igrača

Čović se osvrnuo i na dugovanje bivšim igračima:

- To je neko sa grobarskog portala pisao kako nas je Dženkins tužio. Verujte da nije.

- Dugujemo novac ali je mnogo manje od 15 miliona evra koliko je bilo kada smo došli - rekao je Čović.

(Telegraf.rs)