Bosna i Hercegovina hoće da bude domaćin u Banjaluci!

Ukoliko rukometaši budu igrali svoj meč sa Španijom u Boriku, bio bi to prvi nastup neke seniorske reprezentacije BiH u gradu na Vrbasu

Bosna i Hercegovina želi da igra u Banjaluci! Prvi put posle rata, odnosno od raspada Jugoslavije i formiranja nove države koju čine dva entiteta, jedna seniorska ekipa Zmajeva bi mogla da igra u najvećem gradu Republike Srpske.

U pitanju je plan rukometnog saveza BiH čija reprezentacija u junu dočekuje Španiju u okviru kvalifikacija za prvenstvo u Hrvatskoj.

- Moja želja i želja predsednika Rukometnog saveza RS, g. Miličevića, je da se utakmica sa moćnom Španijom iduće godine u junu igra u dvorani Borik u Banjaluci. Ja bih zaista to neizmerno želeo i mislim da ne postoji nijedan razlog da se to ne desi - rekao je generalni sekretar RSBiH Smajo Karačić za mondo.ba i istakao da nema nikakve dileme o tome da li bi ovaj meč trebalo da se igra u Banjaluci ili ne:

- To je moj stav, hoće li se nekom sviđati, iskreno, ne interesuje me. Došlo je vreme da grad Banjaluka i ljudi koji vole rukomet i koji znaju šta je rukomet pogledaju jednu moćnu Španiju i jednu našu dobru reprezentaciju, jednu dobru utakmicu i tu nemam nikakvih dilema.

(Telegraf.rs)