PARTIZANOVA NAJBIZARNIJA POBEDA: Opet je Birčević rešio meč sa Nemcima! (VIDEO)

Potpuno luda utakmica 8. kola Lige šampiona odigrana je u dvorani "Aleksandar Nikolić". Crno-beli treći na tabeli prosle trijumfa nad drugomplasiranim Ludvizburgom

Verovatno ni igračima Partizana nije jasno šta se dešavalo u dvorani "Aleksandar Nikolić" tokom utakmice sa Ludvizburgom u okviru 8. kola FIBA Lige šampiona. Na kraju pobeda, posle produžetka 86:82 (21:12, 16:23, 19:23, 16:14).

Dva sata i 23 minuta igre. Više od 60 slobodnih bacanja na utakmici!

Prokockanih +10 iz prve četvrtine skupo su plaćeni - utakmica se otegla ne samo zbog strašnih grešaka obe ekipe, nego i zbog zaista lošeg suđenja koje je nerviralo bukvalno sve u dvorani.

Dabl-dabl učinke zabeležili su Novica Veličković 21 poena i 10 skokova, i Stefan Birčević sa 16 poena i 12 skokova. Podsetimo, crno-beli su u dramatičnoj završnici u prvom kolu savladali nemački ekipu 65:64. Na drugoj strani su se istakli Koton sa 14 poena (4/15 iz igre), Martin sa 13 (3/11) i Hamonds sa 12 poena. Interesantno, trener crno-belih Aleksandar Džikić je posebno istakao Amerikance kao najveće pretnje, ali oni su oni potpuno podbacili, čak se i blamirali gomilom promašenih zakucavanja.

Partizan jedino može da se pohvali prvom četvrtinom. Druga je bila blagi očaj, uz više od pet minuta bez koša iz igre, a igrači gostiju su imali toliko slobodnih bacanja da se prvo poluvreme oteglo toliko da je trajalo sat vremena.

Trojkom Hečera je otvorena utakmica za seriju 6:0, i crno-beli su uspevali lako da dođu do koša, a gosti su izređali dosta promašaja. Prva dvocifrena prednost Partizana bila je 16:6, kada je Hečer pogodio sa poludistance. Veličković se je sa par dobrih poteza i lakih poena najavio dobru partiju.

Od rezultata 25:15 početkom druge četvrtine sve je krenulo loše po crno-bele, jer su gosti napravili seriju od čak 13:0 i poveli. Tehnička Hemondsa donela je prekid serije, Hečer je pogodio jedno slobodno bacanje, a Ludvizburg se odbranio zonom i prislio Veličkovića na težak i neprecizan šut.

Jezivo je u tim momentima je izgledala odbrana.

U završnici je proradio Veličković, koji je trojkom doneo egal 31:31 i uneo malo živosti u igru, a poluvreme je završeno trojkom Hečera uz faul (i pogođeno slobodno bacanje) za prednost crno-belih 37:35.

Usledila je potpuno luda treća četvrtina, u kojoj su sudije potpuno izgubile kontrolu.

Videli smo dve nesportske Partizanvoih igrača (Birčević i Marinković), potom autokoš Birčevića, neverovatne promašaje i nervozu oba trenera zbog sudija.

Posle nesportske lične Marinkoviću, Džikić je protestovao jer je smatrao da je prethodno Ratkovica bio fauliran. To je izazvalo i nezadovoljstvo Petreka, poleteli su tvrdi predmeti ka parketu. Došlo je do prepirke Birčevića i Kotona na terenu, Džikić je dobio tehničku, a Petrek se žalio da je pogođen. Pripadnici policije su došli do klupe Ludvizburga, a sudije su "briljirale" sumantim sviranjem faulova.

Rezultat 65:65 u poslednjoj četvrtini je stajao punih minut i po, da bi vođstvo crno-belima vratio Hečer. Egal na dva minuta do kraja bio je jasan znak da je Partizan priredio još jednu dramu navijačima.

Posle tajm-auta, Birčević je postigao trojku, potom postigao nove poene da bi održao +3 u poslednjem minutu utakmice. Posle faula Lukovića, Koton je bio polovičan sa penala. Veličković je promašio šut, da bi potom Bun lako iz pik-en-rola poentirao za 72:72 na 13 sekundi do kraja.

Vreme nije dobro na kraju iskoristio Hečer, koji je nepotrebno šutirao sa skoro devet metara i promašio.

U produžetku su sve na sebe preuzeli dabl-dabl igrači Veličković i Birčević, a pitanje pobednika je mogao da reši Hečer koji je dao trojku za 80:76. Ali je Amerikanac onda napravio loš faul nad Hemondsom, koji je promašio dodatno slobodno bacanje. U poslednjem napadu je Ratkovica sjajno uposlio Birčevića, koji je pogodio uz faul, ali je promašio bacanje, koje je pokupio Andrić. On je bio precizan oba puta.

U narednom kolu, crno-beli dočekuju Bešiktaš, 14. decembra od 20.30.

TABELA: Bešiktaš 13, Ludvizburg 13, Partizan 12, AEK 11, Sasari 10, Zjelona Gora 10, Šarloa 10, Solnok 8.

(Telegraf.rs)