Nikolić: Niko u Srbiji ne može želeti pobedu više od nas iz Partizana!

Marko Nikolić pozvao na mobilizaciju pred završna dva duela jesenje sezone

Foto: Marko Todorović

Od povratka Marka Nikolića na klupu Partizana crno-beli su igrački "procvetali". Beleže pobede u nizu, ali ta serija neće značiti apsolutno ništa ako igrači viceprvaka Srbije "uprskaju" u poslednja dva duela polusezone, protiv Čukaričkog i Spartaka.

>>> BOŽOVIĆ 50 POBEDA, NIKOLIĆ 49: Nikad neizvesnija borba trenera Zvezde i Partizana

Gostovanje na Banovom Brdu je potencijalna mina za Partizan, zna to i Nikolić, i zato poziva na maksimalnu mobilnost, čak vanrednu motivaciju igrače pred duel sa "brđanima".

- Mi se zaista nalazimo u dobroj seriji i to je već dobro poznato: 13 pobeda i dve nerešene u 15 takmičarskih mečeva, što jeste jedan kvalitetan rezultat, ali to nije nešto što posebno raduje moje igrače i mene, ali ako to ne bude imalo krunu onda ćemo se sećati ove serije samo kao prolazne faze - rekao je Nikolić na konferenciji za medije.

- Prvo što želimo je da ovaj jesenji deo prvenstva završimo u stilu u kojem smo ga igrali poslednjih meseci. Za to nam je potrebna vanredna motivacija igrača u ovoim poslednjim danima dugog jesenjeg dela prvenstva, i ne sumnjam da će tako biti.

Nikolić je potom poslao i jaku poruku kojom motiviše igrače.

- Ono što mora da se desi i što je najvažniji cilj ove utakmice, to ponavljam često, a sada još više dajem tome na značaju, to je da niko u ovoj zemlji ne može želeti pobedu više od nas iz Partizana! Niko ne može uložiti više truda da do nje dođe, od nas. I ako takav prisut donesemo na Banovo Brda imam poverenje u moje igrače.

O Čukaričkom, Nikolić je govorio u superlativu.

- Čeka nas čukarički, jedan klub pre nih rekao, nego tim, koji zaslužuje sve pohvale i respekt za sve što su uradili poslednjih godina od kada ih bodi njihov vlasnik. Imali su dugo godina, za Srbiju atipičnu stabilnost u struci i tada su dve ili tri sezone završavali na visokom mestu i pobedili u finalu kupa, upravo partizan. Došlo je do nekih promena tokom ove sezone, i to značajnihih što je i bilo očekivano jer je većina igrača koji su iskočili u prethodnih godina, nastavili dalje i napredovali u karijerama. Međutim, i dalje je to tim sastavljen od kvalitetnih i iskusnih igrača.

(Telegraf.rs)