Najbitniji detalj u poslednje dve decenije, a koji će Srbiji stvoriti nove sportske šampione! (VIDEO)

Atletska dvorana u Beogradu doprinela je da se sve više dece uključi u sport i radi na unapređenju svog zdravlja.

Ako želite da budete uspešna sportska nacija morate da osvajate medalje na Olimpijskim igrama u tri bazična sporta atletici, plivanju i gimnastici!

Kada u tim sportovima počnemo da osvajamo medalje, znači da imamo dobru bazu, a iz te dobre baze moći ćemo da selektiramo i dobre fudbalere, košarkaše, rukometaše odbojkaše i ostale sportiste.

>>> SAVRŠEN PRIZOR: Atletska dvorana na Banjici prepuna dece! Jevrosimović otkrio u kom gradu će se graditi nova (VIDEO)

STVARANJE BAZE SPORTA

Olimpijsku medalju u atletici smo uzeli, posle 60 godina, a za četiri godine će ih biti i više, a očekujemo i plivanje da se uključi u tu borbu, kao i gimnastika.

>>> Prelepa slika iz atletske dvorane: Dvesta mališana uživa u disciplinama kraljice sportova (VIDEO)

Važna je osnova ili baza, a odatle se kasnije deca usmeravaju na sportove za koje su talentovani.

Nedavni prizor u atletskoj dvorani u Beogradu, gde je više od dvesta dece trčalo, preskakalo prepone, skakalo u udalj, pokazala je da će Srbija za 10 godina sigurno moći da se pohvali sa više medalja ne samo u tri bazična sporta, već i u košarci, fudbalu, odbojci, rukometu, tenisu i ostalim disciplinama.

Izgradnja Atletske dvorane u Beogradu je momenat koji može da promeni istoriju srpskog sporta.

Sigurno se pitate kako?

Sada kada postoji ova dvorana mogu da je koriste svi sportovi ne samo atletičari, gde mogu da rade na sticanju koordinacije, gipkosti, balansa, snage, brzine i ostalih motoričkih sposobnosti. Sada više dece može da se bavi atletikom, a samim tim i da nauči pravilno da trči, da se istegne da ojača muskulaturu, a to će kasnije koristiti i drugim sportovima.

Sada deca mogu da krenu sa bazičnim sportom od 7 godine, a nakon toga kada prođu školu atletike, ili gimnastike, da se opredele za neki ekipni sport sa 11,.12 godina.

Samo sa takvom organizacijom i planom Srbija će za nekoliko godina imati duplo više medalja i titula u ekipnim sportovima, ali i u atletici i gimnastici.

Jer, neće se svi baviti atletikom, neko će posle otići i na fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Ali, kad dođe bar će imati osnovu i znaće da trči da skoči što je osnova za bavljenje grupnim sportovima.

I ne samo to, da pomenemo i zdravstveni aspekt. Današnji sedentarni način života doprineo je da dosta dece ima ravna stopala, krive kičme, ili neki drugi deformitet. Zato je i jako bitno da se što više dece uključi u sport i da trenira.

Ono što je još bolje, atletska dvorana će ove godine biti završena u Ćupriji. Naime, atletska staza koja će biti montirana tokom Evropskog prvenstva u beogradskoj Areni biće postavljena u Ćupriji. Od skoro nismo imali nijednu, a sad ćemo da imamo tri dvorane, imamo poludvoranu u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)