Zvezda je već ošamarila Kralja, sada se za to traži novi tajni sastojak! (VIDEO)

Pre nešto više od godinu dana, Kvinsi Miler se poigrao sa Kraljem kao niko u toj sezoni

Košarkaši Crvene zvezde čekaju Real u 14. kolu Evrolige, u četvrtak od 19 časova, što je svojevrsna prilika za jedno podsećanje.

Tim Dejana Radonjića je 27. novembra prošle godine slomio Madriđane sa 94:88, u paklenoj atmosferi Pionira, ali su dominantnu ulogu tada imali Maik Cirbes sa 26 i Kvinsi Miler sa 24 poena. Amerikanac je imao 5/7 u šutu za tri, potpuno je eksplodirao nošen pesmom Delija, a dvocifren učinak imao je još samo Stefan Jović.

>>>Simanić lakše povređen, ali neizvesno je koliko će odsustvovati sa terena!

>>>Zbog njega je ''šutnula'' Kvinsija: Milerova bivša ''upecala'' NBA zvezdu (FOTO)

>>>Đenka objašnjavao Evroligi najbitnije košarkaške pojmove na srpskom jeziku (VIDEO)

U aktuelnom sastavu, doprinos su imali još Marko Gudurić sa osam, Marko Simonović sa četiri i Branko Lazić sa dva poena, a od njih će se sada mnogo više očekivati. Gudurić dugo nije imao eksplozivan meč, Simonović je stekao kontinuitet i bio je igrač novembra u klubu, ali će biti paklen zadatak nadomestiti slabiju rotaciju i nedostatke na centarskoj poziciji. Ognjen Kuzmić je sada prva opcija, Milko Bjelica će kao i uvek balansirati između četvorke i petice, a za tim će biti bitno i da se zaboravi na poraz od Olimpijakosa.

Real je posle odlaska Rodrigeza sada predvođen Ljuljom, dok je u pravog asa izrastao 17-godišnji Luka Dončić. Talentovani slovenački reprezentativac je u poslednjih nekoliko utakmica pokazao da godine nisu bitne kada je kvalitet prepoznatljiv. Meč protiv Makabija bio bi pravi recept crveno-belima, ali je uz granitnu odbranu potreban veći broj raspoloženih igrača. Protiv Pirejaca je šut za tri bio katastrofalan (1/17), pa će i tu ležati jedan od ključeva duela. Kvinsi Miler je prošle godine bio tajni sastojak Zvezde, može li ga sada neko zameniti?

(Telegraf.rs)