FSS uzvraća udarac: Poledica glumi sindikalnog lidera samo da bi zaštitio lični interes

Sve izmene su urađene u skladu sa normama i uz konsultacije sa UEFA i FIFA, ali čovek kome nije odgovarao nijedan predsednik FSS zbog načina na koji funkcioniše, a to su pritisci i jedna vrsta ucene i reketiranja, služi se obmanama koje idu samo na štetu srpskog fudbala, odgovara na optužbe potpredsednik Saveza Goran Milanović

Iz Fudbalskog saveza Srbije oglasili su se povodom apela FIFpro organizacije (Međunarodni sindikat profesionalnih fudbalera) da strani igrači u širokom luku zaobilaze Srbiju i srpske klubove, jer je situacija u samim klubovima i krovnoj fudbalskoj organizaciji daleko od idealne.

>>> Kažnjeni Zvezda, Partizan, BSK... FSS utvrdio ko je nameštao utakmice, oduzeo bodove i udario klubove po džepu!

U FSS smatraju da je glavni krivac za loš imidž srpske lige u Evropi Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Mirko Poledica, o kome nemaju najbolje mišljenje.

- Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera, radi na štetu srpskog klupskog fudbala, pod izgovorom zaštite interesa igrača, jer njegov interes je bio i ostalo samo lični - tvrdi Goran Milanović, član Odbora za hitna pitanja FSS, kao početak odgovora na napade koji su usledili od Mirka Poledice posle promene članova Arbitražnog suda FSS.

-Poledica glumi sindikalnog lidera kako bi zaštitio samo svoj lični interes. Žali se na izbor članova novog Arbitražnog suda i ističe kako u tom telu sada nema lični uticaj, a zaboravlja na činjenicu da ako je Arbitražni sud nezavisno telo, kao što jeste, onda niko i ne treba da ima uticaja na rad istog.

Poledici smetaju i promene Pravilnika i broja članova Arbitražnog suda...

-Sve promene su urađene u cilju pobošljanja rada i efikasnosti Arbitražnog suda u procesu donošenja odluka, ali Poledici to ne odgovara isključivo zbog njegovih privatnih interesa. Sve izmene su urađene u skladu sa normama i uz konsultacije sa UEFA i FIFA, ali čovek kome nije odgovarao nijedan predsednik FSS zbog načina na koji funkcioniše, a to su pritisci i jedna vrsta ucene i reketiranja, služi se obmanama koje idu samo na štetu srpskog fudbala.

Milanović se osvrnuo i na istraživanja FIF Pro organizacije o situaciji u srpskom fudbalu i preporuku da igrači ne idu u Srbiju, koj su izazvali mnogo bure. Nije potvrdio, ali ni demantovao te navode.

- Govorimo  o istraživanjima koja nigde u svetu, tako ni ovde u Srbiji, ne mogu da imaju status zvaničnog dokumenta sa relevantnim podacima. A Poledica je to predstavio zdravo za gotovo sa jasnom namerom destabilizacije i urušavanja svega u našem fudbalu. Jer on jednostavno tako funkcioniše, prvo pritisak a onda ucena i reketiranje, sve pod plaštom borbe za igrače, a u stvari radi se isključivo o njegovom ličnom interesu. Zašto, uostalom, više od 95 odsto „njegovih“ procesa ide preko advokatske kancelarije Bojović sa kojom Poledica ima odličnu saradnju? A da li javnost zna koliko uzimaju od svakog slučaja da bi „spasili igrača“ i „srpski fudbal učinili boljim“? Od 20 do 50 odsto! Znate li koliko je to  novca u nekim slučajevima kada se radi o većim iznosima? U pitanju su ogromne sume. I onda vidite zabrinutost sindikalnog lidera što nema svoj uticaj u radu Arbitražnog suda, a s druge strane stoji prefiks nezavisni – rekao je Goran Milanović

Na kraju je zaključio:

- Fudbalski savez Srbije i njegovi organi istrajaće protiv svih vidova nepravilnosti i zloupotrebe njegovih insitucija. I zato ni ovaj pokušaj nepada i destabilizacije neće uticati na našu nameru da mnoge stvari dovedemo u red i učinimo ih boljim, kvalitetnijim i efikasnijim nego što su bile u ranijem periodu.

(Telegraf.rs)