ZVEZDA VS FENERBAHČE: Izračunali smo da crveno-beli pobeđuju pet razlike!

Statistika je na strani crveno-belih kada su u pitanju postignuti i primljeni pogoci kada Zvezda igra kod kuće, a Fenerbahče na strani

Crvena zvezda u četvrtak igra protiv Fenerbahčea, jednog od retkih timova koje nije pobedila u Evroligi. Zapravo uz Olimpijakos i jedini veliki klub i redovni učesnik najelitnijeg klupskog takmičenja čiji skapl nisu uzeli izabranici Dejana Radonjića.

>>> KOJI TIM JE BOLJI? Duletov Partizan iz 2010. ili ova Radonjićeva Zvezda? (VIDEO)

Zvezda je u sjajnoj seriji od tri vezane pobede, i to protiv velikana Evrolige, pa se navijači Zvezde s pravom nadaju da će nastaviti pobednički niz i protiv ekipe Željka Obradovića.

Pozabavili smo se statistikom, ne bi li smo uspeli okvirno da pretpostavimo koji će biti ishod meča, kao i rezultat utakmice u Pioniru.

Zvezda igra mnogo bolje na svom terenu, a Fener na gostovanjima pruža lošije partije nego u svojoj dvorani. Zato mnogi misle da bi crveno-beli konačno mogli da sruše i Fenerbahče.

Matematičkom računicom, računajući prosečno postignute poene Zvezde u Beogradu i poene koje prima Fenerbahče u gostima, došli smo do brojke od 78, što bi trebalo da bude broj postignutih poena Zvezde. Fenerbahče bi prema istoj računici došao do 73 postignutih poena.

Dakle, prema statitstici, Zvezda pobeđuje Fenerbahče sa 78:73!

(Telegraf.rs)