Manćini: Baloteli da igra od prvog minuta

"Italija je mnogo jači tim sa Balotelijem, pogledajte prošli meč protiv Iraca - ušao je, prodrmao ekipu i postigao sjajan gol. On je najbolji napadač Italije" hvali svog pulena menadžer Sitija

Menadžer Mančester sitija Roberto Manćini smatra da bi selektor italijanske reprezentacije Ćezare Prandeli morao da vrati Marija Balotelija u startnu postavu.

Napadač "građana" je bio starter na prva dva meča, dok je duel sa Republikom Irskom počeo na klupi, ali je u finišu dobio šansu i postigao gol.

- Baloteli mora da igra, Italija je mnogo jači tim s njim. Pogledajte prošli meč, ušao je, prodrmao ekipu i postigao sjajan gol. Ne želim da se mešam u Prandelijev posao, ali smatram da je Baloteli najbolji italijanski napadač, Kasano je odmah iza njega, dok je Antonio di Natale drugačijeg karaktera - rekao je Manćini.

Menadžer Sitija predviđa da će Engleska biti težak protivnik "azurima" u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

- Englezi bi trebalo da se zahvale bivšem selektoru Fabiju Kapelu. Ne želim da ga javno ističem, ali očigledan je njegov uticaj na sadašnje izdanje tima. Dobro su organizovani i znaju šta žele. Roj Hodžson je inteligentan i vešt, pravi čovek za nastavak Kapelovog rada - rekao je Manćini.

Četvrtfinalni meč Engleska - Italija igra se u nedelju 24. juna u Kijevu.

 

(Tanjug)