Evropska atletika briše "Beogradski maraton" iz kalendara!

Evropska atletika zbog neizmirenih obaveza prema učesnicima marataona izbrisala iz kalendara ovu trku koja je ponos grada

Atletski savez Srbije obavestio je Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Republike Srbije da je Beogradski maraton izbrisan iz Evropskog Atletskog kalendara!

>>> Beogradski maraton menja trasu?

Kako se navodi, Evropska atletika se odlučila na ovaj potez zbog neisplaćenih obaveza i nagrada učesnicima ove manifestacije koji se ne rešavaju poslednjih godina.

- Nakon više upozorenja i ostavljanja priličnog prostora preduzeću “Beogradski maraton”d.o.o. da ova dugovanja izmire i nagomilane sporove reše, ništa nije urađeno po ovom pitanju.

- Zbog toga su pritužbe Evropskoj Atletici na organizatora ovog međunarodnog takmičenja od strane takmičara i njihovih menadžera postale sve učestalije, što je rezultiralo oduzimanjem EA sertifikata i brisanjem iz EA kalendara - stoji u odluci Evropske Atletike.

Generalni sekreatr ASS Slobodan Brankovićje istakao da savez ne može da se uključi u organizaciju Maratona:

- Obaveštavamo vas da ASS zbog svega gore navedenog, ali i brojnih problema u pogledu pravdanja budžetskih sredstava koje su Beogradskom maratonu isplaćivana preko računa ASS, neće više moći da posreduje u prenosu sredstava MOS-a Beogradskom maratonu i u ime Beogradskog maratona potpisuje Ugovor o finansiranju – stoji u dopisu ASS koji je potpisao Slobodan Branković, generalni sekretar ASS.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)