Kreće Sitijev napad na Van Persija

Arsenal je u veoma teškoj poziciji jer ne sme da izgubi napadača bez obeštećenja, ali ne može da mu ponudi finansijske uslove kao "građani"

Sačekali su da Rovin van Persi završi obaveze na Evropskom prvenstvu i da krenu u napad na njega. U narednih nekoliko dana očekuje se da Mančester siti pred Arsenal stavi milionsku ponudu za holandskog napadača.

Menadžer Roberto Manćini još odavno je označio dovođenje Van Persija kao prioritet u prelaznom roku i sada će krenuti natezanje sa Arsenalom. Van Persi ima ugovor sa "tobdžijama" do leta 2013. godine i ukoliko sada ostane, a ne potpiše produženje, seledećeg leta će moći da ode kao slobodan igrač. Arsenal želi da ga zadrži, ali je jasno da je u pat-poziciji. Niti smeju da ga izgube bez obeštećenja, niti mogu da mu ponude finansijske uslove kao Mančester siti. A ti "uslovi" su, prema pisanju ostrvske štampe, oko 200.000 funti nedeljno, što je previše za Arsenal, kao i mogućnost da osvaja trofeje, što sa "tobžijama" nije realnost u poslednjih nekoliko godina.

Sada je na Vengeru da isposluje što bolju cenu za Holanđanina i proda ga za što više para. Jedina nada mu je da napadač iz ljubavi odluči da ostane u klubu čiji je kapiten i zaboravi na milione koje mu nude "građani". Međutim, sve su prilike da će krenuti stopama Adebajora, Nasrija, Klišija...