Delije se setile zaboravljenog derbija: Kad je Zvezda šokirala nikad jači Partizan, narednog učesnika F4 Evrolige!

Crveno-beli se nadaju reprizi sezone 2009-2010, samo sa zamenjenim ulogama

Navijači Crvene zvezde malu utehu za poraz u derbiju našli su na društvenim mrežama u zaboravljenom derbiju iz 2009. godine. Tada je Partizan imao žestoku ekipu, ali je tim sa Malog Kalemegdana slavio posle šokantne trojke epizodiste Bejlija.

Zvezda je tada dobila prvi derbi u sezoni sa 76:73, posle trojke momka koji je imao kratku ulogu u crveno-belom dresu. Dovoljnu da ga navijači ipak ne zaborave, a najefikasniji je bio Nemanja Bjelica sa 14 poena, pratio ga je Bejli sa 12, Kikanović je imao 10, Dragićević 7. U Partizanu je odličan bio Roberts sa 12 poena, inače košarkaš koji je prethodno igrao za Zvezdu. Mekejleb je odskočio sa 16 poena, a u završnici je Partizan dugo čuvao dva poena razlike.

Na kraju je Moris Bejli sa osam metara postigao trojku i šokirao Grobare, posle čega je u penal završnici Zvezda slavila. Crveno-beli su euforično slavili tadašnji trijumf, kao da je u pitanju osvajanje trofeja, a Partizan je nakon toga napravio veličanstven pohod na fajnal for u Parizu.

Zato su se crveno-beli setili ove utakmice, jer su sada uloge promenjene. Zvezda je ta koja se umara u evroligaškim okršajima, dok je Partizan sve karte bacio na pobedu u borbi za drugo mesto pred plej-of. Uz to, crveno-beli se nadaju nastavku bajke u elitnom takmičenju, jer su već pobedili Fener, CSKA i Real, pa imaju izgledne šanse da ponove uspeh večitog rivala iz 2010. godine.

(Telegraf.rs)