Bruka Vlatka Markovića: Isti oproštaj od Miljanića i Ivića?

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske oprostio se od MIljanića istim rečima kao prošle godine od Tomislava Ivića

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Vlarko Marković upotrebio je isti deo oproštajnog govora na sahrani Miljana Miljanića, kao i na sahrani najvećeg hrvatskog trenera Tomislava Ivića u junu prošle godine, objavio je hrvatski internet portal index.hr.

U Beogradu je juče sahranjen čuveni trener Miljan Miljanić. U sali Skupštine grada Beograda bio je i Vlatko Marković, predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske i specijalni izaslanik FIFE. Prema navodima indexa, on se od Miljanića oprostio rečima da se svakako radi o najvećem treneru sveta.

- Retko se sreće takav čovek. Citiraću jednog crnogorskog pisca, koji je nedavno, na jednoj sahrani, takođe u Beogradu rekao:"Bio je čovek koji je imao dušu u bezdušna vremena" - rekao je Marković.

Hrvatski sajt je primetio da se Marković  u još jednom oproštaju poslužio istim epitetima za jednog od najslavnijih hrvatskih trenera, ocenjujući taj postupak kao "sramotan".

- Takvog čoveka nikad niko ne sme zaboraviti i znam da se to neće i ne može dogoditi. Pogotovo sam siguran da ga neće zaboraviti njegov Split jer Ivić je imao dušu, u bezdušna i teška vremena - istaknuo je Marković u govoru nakon smrti Tomislava Ivića.

Legendarni selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije Miljan Miljanić sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, u prisustvu mnogobrojnih prijatelja iz svih krajeva bivše države, ljudi iz sveta fudbala i predsednika Srbije Borisa Tadića.

(telegraf.rs)