Ovo će biti Zvezdinih startnih 11 za proleće: Grof je imao samo jednu dilemu!

Generalna proba crveno-belih dala je odgovor na pitanje koje najviše interesuje navijače

Ključno pitanje navijača Zvezde posle svakih priprema jeste kojih 11 igrača će činiti startnu postavu ekipe na prvoj prvenstvenoj utakmici. Duel protiv ukrajinske Zirke i pobeda od 6:2 razrešila je sve dileme.

>>> Boaći ima ritual pred svaki meč: Kada god ovo uradi, napadač Zvezde da gol (VIDEO)

>>> Pogledajte Boaćijeve golove protiv Zirke: Prvo glavom, a onda precizno po zemlji (VIDEO)

Sastav crveno-belih u duelu protiv Novog Pazara biće isti onaj koji je počeo meč protiv Ukrajinaca u generalnoj proveri na Kipru.

Dakle, startnih 11 koje će Miodrag Božović izvesti na teren Marakane 18. februara su:

Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Donald, Le Talek, Kanga, Plavšić, Ruiz, Boaći.

Jedina veća dilema trenera Zvezde sudeći po svemu što su njegovi puleni pokazali na treninzima i po tome kako su se odvijale pripreme, jeste bilo da li bi novajlija Nemanja Milić mogao da zauzme mesto startera.

Ipak, on ima problem jer vuče 4 žuta kartona iz Spartaka, pa svakako ne bi mogao da bude u startnoj postavi za Novi Pazar, te su stoga po krilnim pozicijama projektovani Plavšić i Ruiz.

Ipak, brzo posle te utakmice situacija bi mogla da se promeni, pošto je Milić bio među najistaknutijim pojedincima priprema, i nije nemoguće da već za duel protiv Bačke bude u startnoj postavi.

Izmena koju je Grof Božović izvršio u drugom poluvremenu meča protiv Zirke, ali i partije Plavšića i Ruiza na toj utakmici, najbolje pokazuju i umesto koga bi Milić mogao da zaigra u startnoj postavi. Plavšić je bio uz trostrukog strelca

Zvezdin trener drži do parole da igraju oni koji su najbolji u datom trenutku i koji najbolje treniraju. Ne pati od ''boljki'' da igraju oni koji bi se lakše prodali, oni koji su skuplje plaćeni i slično.

Zato bi u ovom trenutku Plavšić defininitivno imao prednost u odnosu na Ruiza, koji se na poslednjoj utakmici nije proslavio svojom partijom, za razliku od Zvezdinog ''Atomskog mrava''.

Da zaključimo, jedina dilema koji Božović u ovom trenutku može da ima za nastavak sezone jesu bočne pozicije. Protiv Novog Pazara bi trebalo da Plavšić igra na desnoj, a Ruiz na levoj, kao protiv Zirke, dok bi u slučaju da Milić zaigra od starta Plavšić/Ruiz napadali po levoj strani.

(Dušan Uštević)