Skandalozna rasistička poruka funkcionerke Rada za Evertona: Tamnopute prstiće pokazuj u Brazilu! (FOTO)

Potpredsednica ŽFK Rad Jelena Polić istakla sramotnu poruku na svom Fejsbuk profilu, koju je ubrzo obrisala

Bruka koja je viđena na stadionu Kralj Petar I na Banjici, kada su navijači Rada rasističkim povicima vređali fudbalera Partizana Evertona Luiza, obišla je svet i stavila Srbiju na stub srama.

Prašina se i dalje ne stišava, a posle skandaloznog saopštenja FK Rad, u kome niti jednom rečju nisu osudili ponašanje svojih pristalica, na Fejsbuku se oglasila i funkcionerka ovog kluba, zadužena za žensku sekciju, Jelena Polić.

>>> Evo šta Jelena Polić kaže o ženama u fudbalu (FOTO) (VIDEO)

Ona je objavila sramotan status u kojem je osudila ponašanje Evertona na svom profilu, a tom prilikom je provukla i rasističke parole, poput ''idi u Brazil i tamo pokazuj svoje tamnopute prstiće''.

>>> Zbog ovog povika je Everton hteo da se bije s Radovcima: Jedna reč koju su mu Forsi skandirali ga dovela do ludila (VIDEO)

- Cela ova priča oko “velikog” igrača Evertona i dešavanja na utakmici Rad – Partizan je krajnje žalosna i pristrasna! Što ne kažete koliko je samo uvreda pomenuti “gospodin” Plačljivko uputio Nikoli Drinčiću tokom utakmice, što je udario Vladimira Rodića, pokazao srednji prsta navijačima? Ali neka smo mi svi rasisti i nacionalisti - besnela je funkcionerka ŽFK Rad.

Ona je između redova prozvala i Crvenu zvezdu, istakavši da predstavlja ''TITO ekipu'' sa 7 stranaca.

- Očigledno treba više da poštujemo tuđe nego svoje, da se ponosimo kada u jednoj “ozbiljnoj TITO” ekipi u startnoj postavi ima 7 stranaca! I onda lažne suze, lažna priča “Volim Srbiju i doživljavam je kao svoju kuću”

- Ma idi ti druže u svoj lepi Brazil, tamo pokazuj svoje tamnopute prstiće, psuj brazilsku majku i biće sve okej - napisala je Polićeva.

Sve je na kraju ironično rečima ''no to racism'', a uz u tu rečenicu stavila je nekoliko smajlija koji plaču od smeha.

Pogledajte kako je to izgledalo na njenom profilu. Objavu je ubrzo izbrisala, ali je prinstkrin ostao kao dokaz njenih reči.

(Telegraf.rs)