PARTIZANOV KRAJ U LIGI ŠAMPIONA: Borio se lavovski, ali PAOK ide dalje! (FOTO)

Gubili su 24 poena razlike, ali još jedna neizvesna završnica za crno-bele. Poslednji napad nije iskorišćen...

Partizan nije uspeo, iako se svojski borio. Srpski vicešampion poražen je u dvorani "Aleksandar Nikolić" u revanšu dvomeča sa PAOK-om 82:78 (18:16, 29:16, 17:18, 28:18) i završio je takmičenje u baražu kvalifikacija za osminu finala Lige šampiona.

Crno-beli su branili +2 iz Soluna, ali u ovakvom delikatnom momentu za ekipu, bolje nije moglo. Neigranje Vilijama Hečera, Vanje Marinkovića i Miloša Koprivice i te kako se osetilo. Ekipa je skupila previše izgubljenih lopti - čak 22.

Na drugoj strani su nezaustavljivi bili gosti predvođeni raspucanim Mekfedenom i Sajbertom. Prvi je postigao 26 poena (7/10 za tri poena), a drugi 16. Pejners je stigao od 15 poena i nadomestio bi minute kada Mekfeden i Sajbert nisu bili na terenu.

U Partizanu je po navici najbolji bio kapiten Novica Veličković sa 19 poena, pratili su ga Mihailo Andrić, Stefan Birčević Stefan Pot sa po 11. PAOK je postigao 12 trojki ukupno, nasuprot tek četiri Partizanove, od koje je dve dao roviti Andrić.

Mada, daleko da je i tako desetkovan Partizan bio bez šanse protiv spremnije grčke ekipe, što se videlo i u zanimljivoj završnici.

Iako su Grci bolje započeli meč i već u ranoj fazi imali dvocifrenu prednost, od 6:18 za njih, Partizan je napravio sjajnu seriju od 18:0, čime je vratio prednost. Ipak, u drugoj četvrtini je nova serija grešaka Partizana i trojki PAOK-a, koji je na poluvreme otišao sa prednošću 47:32.

Očajno je krenulo po Partizan u trećoj četvrtini, Grci su časkom maltene stigli do +24, i tu se opustili. Borbenost crno-belih nije padala, krenulo je od fenomenalnih blokada Robinsona i Birčevića, pa je do kraja deonice napravljena serija 10:0.

OD -24 DO DRAMATIČNE ZAVRŠNICE

Trojkom Robinsona je produžena na 13:0 i prednost gostiju je bila oko deset poena. Mogla je davno da bude otopljena jer su gosti forsirali šut za tri i promašivali, ali na drugoj strani to crno-beli nisu znali da iskoriste. Nestvarno je kakve su promašaje zicera imali... Dodatno je žar borbe "ubijao" i čudan sudijski kriterijum, i očiglednih grešaka u nekim odlukama.

Kada su odlučili da daju i poslednji atom snage, Partizanovi košarkaši su preredili dramu. Andrić je uzeo šut za tri i pogodio, da bi odmah potom Veličković ukrao loptu i poentirao za zaostatak od tek četiri poena na 25 sekundi, u ukupnom skoru 2. Veličković je dobio petu ličnu grešku, Margaritis je potom promašio dva slobodna bacanja, Partizan je imao šut za pobedu ili za produžetak, ali je namera Andrića da završi sam je ostala neostvarena zbog odlične odbrane gostiju...

PAOK će u nastavku takmičenja igrati sa ekipom Tenerifa.

PARTIZAN: Robinson 7, Ratkovica 2, Vrabac 8, Tanasković, Veličković 19, Majstorović 2, Birčević 11, Andrić 11, Pot 11, Gordon, Luković 7.

PAOK: Hrisikopulos 2, Koniaris 0, Colas 0, Margaritis 12, Mekfaden 26 (7/10 za tri), Miljenović 2, Gliniadakis 1, Karamanolis, Sajber 16, Papadopulos, Pejners 15, Klanton 8.

(Telegraf.rs)