Jevrosimović: Ivana je lepša i bolja od Klišine!

Predsednik Atletskog saveza Srbije smatra da će Evropsko dvoransko prvenstvo biti spektakl koji je Srbija sanjala

Predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović istakao je da će naša Ivana Španović biti najveća zvezda Evropskog prvenstva u Beogradu (Kombank Arena 3.-5. mart)

On je dodao da je Ivana i lepša i bolja od Darije Klišine, koja je uzburkala srpsku javnost dolaskom na internacionalni miting Serbian open.

Jevrosimović takođe naglašava da će Evropsko prvenstvo u Beogradu biti organizovano bolje nego Olimpijske igre u Riju.

- Drago mi je što danas imamo i naše ambasadore u atletici, i to ne jednog, ali na čelu je Ivana Španović, koja je prava atletska kraljica.

- Moram da kažem da je Ivana mnogo veća zvezda od Klišine. Bolja je atletičarka, a i lepša je - rekao je Jevrosimović za "Informer"

Predsednik ASS je otkrio da će EP u Beogradu biti najveći događaj.

- Ovo će biti najmasovnije pojedinačno takmičenje ikada održano u Srbiji. Imaćemo više od 2.000 gostiju, od kojih najmanje 750 atletičara. Ozbiljna je to organizacija - kaže Jevrosimović.

On je istakao da je ovo bio san svih atletskih generacija.

- U Beogradu će se okupiti krem de la krem atletskog sveta. Doći će Sebastijan Kou, Sergej Bupka, mnogi poznati bivši atletičari i ambasador atletike - ističe Jevrosimović.

Zanimljivo je da su svi radovi završeni pre roka u Areni.

- Oni koji su radili na preuređenju Arene uradili su sjajan posao, kakav do sada nije viđen u ovoj dvorani.Evropsko prvenstvo biće bolje organizovano nego atletika na OI u Riju - naglašava Jevrosimović i poručuje

- Evropska atletska federacija finansira ovaj događaj, a dosta para je uložila i Srbija. Ali, zaradićemo više od uloženog kroz potrošnju autorskih prava.

- Kad pominjem državu moram da se zahvalim premijeru Aleksandru Vučiću, uz čiju podršku i pomoć smo useli da realizujemo projekat.Ministarstvo sporta je dosta pomoglo i učestvovalo u realizaciji, kao i grad Beograd na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Malim - rekao je Jevrosimović.

(Telegraf.rs/Informer)