Maradona: Ronaldo je zaslužio spomenik u Lisabonu!

- Mislio sam da je Leo Mesi najbolji, ali sada vidim da mu Ronaldo stoji uz rame - poručio je najbolji argentinski fudbaler svih vremena

Loše je počeo, ali posle muka na startu, kasnbije je pokazao svoju vrhunsku klasu. Kristijano Ronaldo je uz Andreu Pirla definitivno igrač koji je obeležio EURO u Ukrajini i Poljskoj. Realov as je glavni "krivac" portugalskog "prisustva" u polufinalu. Pokazao je da je timski igrač, a to je omekšalo srce i legendarnom Dijegu Maradoni.

- Bio sam uveren u to da je Lionel Mesi najbolji, da je sam na vrhu. Ali, sada sam video i da je Kristijano Ronaldo "tik" uz njega. Zaslužio je da mu sagrade statuu u Lisabonu. Zaslužio je, s obzirom na to kako igra za reprezentaciju i dokle ih je doveo na prvenstvu - kategoričan je Maradona.

I pored sjajnih partija Ronalda, legendarni El Pibe smatra da Portugalci imaju još igrača koji su zaslužni za plasman među četiri najbolje evropske selekcije.

- Velike zasluge ima i trener Paulo Bento. Ojačao je ekipu sa Pepeom pozadi, Raulom Meirelešom u vezi i Nanijem, koji pomaže Ronaldu u napadu. Ronaldo je apsolutni vođa, ali je i Portugalija odlična ekipa - završio je Maradona.