Sudija koji nije video gol-aut na derbiju, pre pet godina svirao penal za Zvezdu u 96. minutu (VIDEO)

Jagodinski arbitar Srđan Obradović poznat po kontroverzama

Umesto igrača, u centru pažnje minulog derbija koji su obeležile kontroverze, bile su sudije, ali ne sve, već jedan: Srđan Obradović.

Jagodinac je sebi prilepio etiketu najgoreg aktera derbija (odmah posle su igrači) jer nije video ono što je morao da vidi i ono što su videli čak i navijači iz "golubarnika" - loptu koja je čitavim obimom prešla gol-aut liniju pre nego što je Ruiz dodao Boaćiju, a ovaj Kangi, strelcu gola za crveno-bele.

>>> Samo u Srbiji: Sudija gleda u loptu koja je u gol-autu i pravi se lud! (VIDEO)

Obradović je bio pomoćni arbitar čija je jedina uloga bila jednostavna - da gleda i uočava takve situacije, međutim iako je bio u gotovo idealnoj poziciji da primeti izlazak lopte (o čemu svedoči i video), nije video taj trenutak i na taj način žestoko oštetio Partizan.

>>> Vučelić grmi o otimanju titule, Terzić zabranio komentarisanje suđenja!

Zanimljivost vezana za Obradovića i Zvezdu, je njegovo učešće u još jednoj kontroverznoj utakmici na našem najvećem stadionu.

Naime, ovaj arbitar je u oktobru 2011. godine sudio duel osmine finala Kupa Srbije Zvezda - Banat, završenim pobedom Beograđana 1:0 golom Evandra iz penala u 96. minutu.

Ta utakmica je trajala 98. minuta!

Obradović je tada isključio golmana Zvezde Vesića pa je do kraja na golu stajao Li Adi. Beograđani su tada odigrali jedan od najslabijih mečeva u eri Roberta Prosinečkog, ali su na već opisan način stigli do pobede pošto je defanzivac gostiju igrao rukom u kaznenom prostoru, a Brazilac iskoristio kazneni udarac.

(Telegraf.rs)