ITALIJA U FINALU SA ŠPANIJOM: "Azuri" noćna mora Nemcima, Supermario zasenio Supermarija (VIDEO)

Golovima Marija Balotelija u 20. i 36. minutu Italijani pobedili 2:1 u polufinalu Evropskog fudbalskog prvenstva, utešni pogodak postigao Ozil iz penala u samom finišu utakmice

Proslavljeni engleski fudbalski reprezentativac Geri Lineker jednom je rekao: „Fudbal je jednostavna igra – 22 igrača šutiraju loptu 90 minuta i na kraju uvek pobede Nemci“. Imao je odlični centarfor na umu onu utakmicu polufinala Svetskog prvenstva u Italiji 1990. kada su „panceri“ izbacili Gordi Albion u polufinalu na penale, a zatim su postali i prvaci.

Međutim, i Nemci imaju svoju noćnu moru. Neverovatan je podatak da Nemačka nikada nije pobedila Italiju na velikim fudbalskim takmičenjima, a sastali su se sedam puta. Bilo je tako i osmi put – u polufinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Na megdan Špancima, evropskim i svetskim prvacima, u nedelju, u 20:45 časova na Olimpijskom stadionu u Kijevu, izaći će Italijani, koji su i protiv do večeras strašnih Nemaca pokazali da igraju jednu od najboljih uloga u svojoj prebogatoj fudbalskoj istoriji. Pobedili su 2:1.

Nemačka je torpedovana sa dva sjajna gola Marija Balotelija, koji je u 20. i 36. minutu potvrdio da nije samo 21-godišnji kontroverzni neotesanko svetskog fudbala već i njegova klasa. Njegov imenjak Gomez, izvanredni nemački napadač, nije se video večeras. Zamenjen je u poluvremenu.

Arhitekta prvog pogotka bio je Antonio Kasano koji je po desnoj strani zaludeo Humelsa i levom nogom uputio filigranski centaršut pravo na glavu tamnoputog italijanskog reprezentativca koji je nadskočio Badštubera i zakucao loptu iza leđa Manuela Nojera.

Tek drugi gol bio je zakucavanje. Na pas Montoliva od 30 metara Baloteli je reagovao izvanredno. Primio je loptu, nije bio u ofsajdu, nastavio je da grabi ka golu, a kad je prišao na 18 metara raspalio je u raklje. Da li bi tako uradio bilo koji srpski fudbaler?

Baloteli je u transu skinuo dres i bacio ga na travu da bi pokazao svoju atletsku građu kao da je načinio nokaut u ringu. Dobio je žuti karton, ali je bezbrižan. Finale bi propustio samo onaj koji bi pocrveneo.