Stanković rastužio jugonostalgičare: Predsednik UEFA je protiv ideje o regionalnoj ligi

Proslavljeni srpski fudbaler i savetnik predsednika UEFA potvrdio da u Nionu ne razmišljaju o ligi koju bi igrali klubovi bivše države

San mnogih o formiranju fudbalske regionalne lige raspršen je onog trenutka kada je, u jeku priča o pokretanju iste, predsednik UEFA Aleksandar Čeferin izjavio da takva koncepcija takmičenja nije u planu, niti postoji projkat, pa ni skica lige koju bi igrali klubovi iz država bivše zajedničke države.

Sve je, dakle, ostalo samo u domenu priče...

Da UEFA i njen prvi čovek zaista ne razmišljaju u tom pravcu potvrđuju i reči proslavljenog srpskog fudbalera i od nedavno savetnika predsednika UEFA za razvoj mlađih kategorija, Dejana Stankovića.

Stanković je u opširnom intervjuu za Večernje novosti pričao i na temu famozne regionalne lige o kojoj zapravo i nije imao šta novo da kaže.

- Lično nisam upućen u tu temu, pa mi je teško da komentarišem bilo šta. Ipak, znam da je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin protiv te ideje s obzirom na to da su domaći šampionati temelj fudbala u Evropi - rekao je rekorder po broju utakmica za nacionalni tim naše zemlje.

Ako jednog dana krene ozbiljna priča o pokretanju takve lige, inicijativa i usaglašavanje mora dći od saveza država koje budu zainteresovane za takav projekat.

- Sva pitanja oko eventualnog pokretanja regionalne lige biće usaglašavana između nacionalnih saveza. Lično nisam ni na koji način involviran u tu temu, pa ne mogu ni da vam pomognem.

(Telegraf.rs)