Navijački pokret u Engleskoj je definitivno umro: Zastave se više ne kače - sada se prikazuju na ekranu?!

Jednostavno, ali totalno poražavajuće: ubaciš zastavu na USB, pa poneseš na stadion

"Protiv modernog fudbala" parola je koju često oni tradicionalni navijači ističu na tribinama koje polako, ali sigurno postaju sve manje stecište pravih ultrasa, a sve više "pozera" i selfi manijaka kojima je jedina draž odlaska na utakmicu da budu viđeni, pa onda te "događaje" odlaska obavezno "kače" na svojim profilima.

Engleska je u tom smislu prilično uznapredovala. Tamo je i navijanje otišlo u nekom poptuno pogrešnom smeru.

>>> Korteo prolazi, a njih dvojica pevaju da mrze Milvol: Ono što je usledilo je očekivano i bolno! (VIDEO)

Nekada bastion navijačkog pokreta, koji je u međuvremenu prilično omekšao i gotovo nestao u onom izvornom obliku, sada je mesto gde se dešava da navijači na tribine ne donose zastave, jer ih tamo zastave već čekaju - u digitalnom obliku?!

Taj trend u Engleskoj nije novijeg datuma.

Elektornske zastave koje su "poređane" u nizu na jednom od zidova tribine, gde su se ranije ručno kačile, sada se redovno prikazuju na LED ekranima tokom utakmica Mančester sitija. Tako je bilo i nedavno za vreme duela sa Liverpulom.

Dakle, ništa platno, ništa vezivanje, ništa transport iz kraja do stadiona - jok. Danas i zastave komotno staju na USB disk.

Ovaj prizor je posebno poražavajući za navijče Mančester sitija koji su sedamdesetih godina, uz još nekolicinu vodećih grupa, harali navijačkom scenom u svakom smislu. Međutim, vremena su se promenila, a vidimo i način na koje nove generacije navijača razumeju ultras život, tačnije ne razumeju ga uopšte.

(Telegraf.rs)