ZATO ŠTO SU NAJBOLJI!!! Navijačima Irske specijalna nagrada od UEFA (VIDEO)

Doneta i odluka da klubovi podele 100 miliona evra na ime učešća njihovih igrača na EURO, a postoji i predlog da se EP 2020. godine igra u gradovima širom Evrope

Još se ne zna ni ko će biti najbolja reprezentacija, ni najbolji igrač Evropskog prvenstva, ali svi znaju ko su bili najbolji navijači. A, danas je stigla i zvanična potvrda sa navijači reprezentacije Irske bili bez premca na kontinentalnoj smotri. Malo ko je mogao da ostane ravnodušean na njihovu neverovatnu podršku nacionalnom timu, a to se pogotovo odnosi na meč sa Španijom u Gdanjsku kada je Irska gubila sa 0:4, a ceo stadion se tresao od pesme iz hiljada grla irskih fanova.

Ni UEFA nije ostala ravnodušena na irski navijački spektakl.

- Daćemo irskim navijačima specijalno priznanje. Reprezentacija im nije igrala na nekom visokom nivou, ali su oni bili fantatsični. Predsednik Platini će doći lično u Irsku da im preda specijalnu nagradu od UEFA za njihovo fenomenalno navijanje ne šampionatu - poručio je Đani Infantino, gen-sek evropske kuće fudbala.

Mišel Platini je danas takođe predložio da se šampionat 2020. godine organizuje širom kontinenta, a ne samo u jednoj ili dve države.

- To je ideja, još ništa nije definitivno. U decembru ili januaru odlučićemo da li će domaćin šampionata biti jedna ili dve zemlje ili čak cela Evropa - rekao je Platini.

On je dodao da bi "uključivanje 12 ili 13 gradova znatno olakašao organizaciju i izbegao infrastrukturne probleme sa kojima se domaćini suočavaju".

Takođe, UEFA će rasporediti 100 miliona evra na klubove čiji igrači su učestvovali na evropskom šampionatu. Klubovi čiji su igrači nastupali u kvalifikacijama za EURO će podeliti sumu od 40 miliona evra, dok će klubovi čiji su predstavnici igrali na kontinentalnom šampionatu, između sebe podeliti kolač od 60 miliona evropskih novčanica.