Turski košarkaš koga je mrzela cela Srbija oboleo od misteriozne bolesti: Čovek se bukvalno osušio (FOTO) (VIDEO)

Omer Ašik se bukvalno prepolovio za nekoliko nedelja

Turski košarkaš Omer Ašik, koji nastupa za NBA tim Nju Orleans, oboleo je od misteriozne bolesti zbog koje je izgubio na kilaži i zbog koje je završio sezonu. Korpulentni centar, koga je krasila velika snaga, se bukvalno osušio za nekoliko nedelja.

>>> Bio je legenda srpske košarke, u NBA ligi se nije snašao, a onda je Amerima u finalu Olimpijskih igara održao čas košarke! (VIDEO)

On sezarazio nepoznatom bakterijom tokom pauze u NBA ligi tokom Ol-star vikenda. Tada je imao 116 kilograma, a sada ima znatno ispod 100 kilograma. On se po prvi put pojavio u javnosti na utakmici Nju Orleansa i Denvera, a svi su bili šokirani kada su videli koliko je Turčin izgubio na mišićnoj masi.

Inače, Ašik je jedno vreme bio jedan od najomraženijih košarkaša u Srbiji, kada je u polufinalu Svetskog prvenstva u Istanbulu u poslednjem minutu utakmice isfolirao da je povredio oko nakon kontakta sa Teodosićem, zbog čega je umesto njega bacanja izvodio Ender Arslan, koji je nepogrešivo izveo bacanja.

Ašik je inače tada u Turskoj bio ubedljivo najgori izvođač slobodnih bacanja i izvodio ih je ispod 50%, pa je gluma bila idealna prilika da se zameni izvođač i upišu dva laka poena, koja su na kraju i presudila kada je konačan ishod meča u pitanju, pošto je Turska slavila sa 82:81.

Prisetite se završnice te utakmice, kao i Ašikovog foliranja na 4.15 u priloženom snimku:

 

(Telegraf.rs)