Bio je poslednji u trci u finalu Olimpijskih igara, a onda je rekao" Ja to mogu"! Poučna priča koja će vam ulepšati dan! (VIDEO)

Verovatno nije ni očekivao da se nađe u finalu, ali kada je već bio tu uništio je mentalnom snagom svoje rivale

Ponekad, ono što odvaja prave pobednike u životu od gubitnika nije ono kada počnete trku već mentalna snaga i hrabrost da prihvatite situaciju i nastavite da se borite iako vas je život bacio na zemlju! Zato prestanite da se žalite ako ste počeli trku prekasno za drugima (bilo koju trku u životu)

Uspravite se i nastavite dalje , jer ono što govorite sebi svakog dana može da vas podigne ili da vas baci u očaj. Budite pozitivni.

To je upravo uradio i američki atletičar Dejvid Votl, koji je iznenadio javnost i celu sportsku atletsku porodicu osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine.

Bio je osredni srednje prugaš i pravo je čudo što se našao u finalu tako velikog takmičenja. Trka je počela i on je bio poslednji nekih 600 metara. A onda je rekao sebi "Ja to mogu"

I dok su drugi izgoreli u želji da ostvare svoje najbolje vreme, Dejvid je obilazio jednog po jednog takmičara i na kraju pobedio.

(Telegraf.rs)