Anelka već na udaru navijača

Francuski internacionalac i najskuplji igrač Šangaja, trenutno poslednje ekipe u prvenstvu, na meti kritika zbog izbegavanja naklona posle utakmice

Kineska avantura Nikolasa Anelke ne ide onim putem kojem se Francuz nadao kada je potpisivao ugovor sa ekipom iz Šangaja. Poslednji poraz, na gostujućem terenu, od poslednje plasiranog Kingdaa sa 0:1, kapitena je doveo u nezgodnu poziciju, pošto je prilikom izlaska sa terena "upao" u verbalnu raspravu sa iznerviranim navijačem Šenhua.

Tradicionalni naklon posle svake utakmice od strane igrača navijačima prošao je bez Anelke i to je, ispostaviće se, najviše pogodilo dotičnog navijača.

- Zašto se nisi poklonio? - pitao je nekadašnjeg reprezentativca "petlova" navijač u hotelu u kojem su odseli i on i ekipa.

Situacija je pretila da se otme kontroli kada je Anelka ušao u raspravu...

- Ako želiš da se raspravimo hajde odmah da to uradimo - odgovorio je napadač i kapiten kineskog tima dotičnom navijaču.

Naravno, nije se tu sve završilo, jer je momak, koji je putovao više od 900 km u oba pravca kako bi svedočio porazu, nastavio sa "prozivkom":

- Za razliku od tebe, ja sam sam platio avion, hotel i hranu. Uzeo sam tri dana od posla da bih došao da vas bodrim, a ti? Šta si uradio?

Uznemireni Anelka nije imao pravu repliku, ali je odgovorio, kao i dete...

- Zašto ja? Zašto nisi prišao nekom Kinezu?

Incident je zaintrigirao i kineske medije, koji su primetili da je Anelka teren napustio što je brže mogao, a ni sam nije shvatio zašto mu je navijač prišao.

- Tebi sam prišao zato što si kapiten i zato što bi trebalo da budeš odgovoran i za naklon posle utakmice. Naklon koji je kod nas tradicija, bez obzira na rezultat. To je trebalo prvo da naučiš, jer ako ti ne poštuješ nas, nećemo ni mi tebe - završio je sa pričom rezignirani fan Šangaja.

Nikolas Anelka je u Kini odigrao 12 utakmica i postigao je samo dva gola, a tim je u očajnoj formi i posle pola kampanje u šampionatu ima samo 14 bodova. Šangaj trenutno deli poslednje mesto sa još dve ekipe.

(Telegraf.rs)