ZVEZDA IZGUBILA MEČ GODINE: Crveno-bela bajka završena tužno u Istanbulu! (VIDEO)

Najvažniji meč na kraju ligaškog dela takmičenja završen porazom

Ništa od podviga! Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Darušafake sa 78:62 u poslednjem kolu Evrolige, pa su ostali bez Top 8 faze,  u koju je upravo turski tim otišao.

Hrabro je igrala Zvezda i bez povređenog Stefana Jovića, uspela je da istopi 16 poena razlike u trećoj deonici, ali nije imala snage da napravi završni udarac. Trojke su presudile crveno-belima, koji nikako nisu uspevali da sa distance uravnoteže igru i rezultat.

>>>Početak domaće košarkaške lige zavisi od Crvene zvezde!

>>>MISTERIOZNA PORUKA ZVEZDE: Da li je upravo saopštila rezultat kojim će dobiti Darušafaku? (FOTO)

>>>Telegraf pronašao Cirbesovu nastavnicu: Pričala je o njemu kao o đaku i švaleru!

Zvezda je loše ušla u meč, Darušafaka je serijom od 10:0 počela duel i najavila da će diktirati tempom. Nije išlo preko Kuzmića, kome je zadavao probleme talentovani Žižić, promašivali su se ziceri i to je skupo koštalo u nastavku. Nemanja Dangubić je uspeo u uvodnim minutima da održi kakav-takav tempo, ali se žestoko osetilo odsustvo Stefana Jovića u organizaciji igre.

Volters nije ni korišćen dugo kao rezervna opcija, Dženkins se trudio da održi nivo reprezentativca Srbije, ali je u odbrani pre svega žestoko škripalo dugo, što je surovo kažnjavano trojkama. Tek u 25. minutu je Zvezda pogodila prvu, Simonović je dugo bio zaslužan za balans na 10 poena razlike, a uspeli su crveno-beli da smanje i sa 16 poena na egal.

Ipak, u tim trenucima upravo su trojkama Turci lomili samopouzdanje timu Dejana Radonjića, koji fenomenalnu sezonu nije krunisao plasmanom u četvrtfinale, kao u prošloj sezoni. Dovoljno je videti odnos trojki, 1/16 naspram 10/30 turskog tima, koji je imao i čak 70.4 odsto šuta za dva, pri 19/27.

Darušafaka - Crvena zvezda 78:62 (25:14, 18:18, 12:17, 23:13)

Darušafaka: Vilbekin 16, Jagmur, Batuk 3, Vonamejker 22, Klajburn 10, Ulubaj, Moerman 5, Aldemir, Anderson 6, Žižić 11, Bertans 5, Harangodi

Crvena zvezda: Volters 3, Tompson 4, Dangubić 9, Mitrović 2, Lazić 2, Dobrić, Simonović 10, Rakićević, Dženkins 12, Gudurić 5, Kuzmić 14, Bjelica 1

(Telegraf.rs)