Navijački gest godine: Fanovi Borusije obezbedili prenoćište tifozima Monaka!

Navijači francuskog kluba ne moraju da brinu za to gde će da prenoće zahvaljujući gostoprimstvu navijača Borusije

Bombaški napad na autobus koji je prevozio igrače Borusije iz Dortmunda ka "signal Iduna Parku" na meč Lige šampiona sa Monakom, zaprepastio je čitav fudbalski svet.

Srećom, od tri eksplozije koje su detonirane u blizini autobusa, nijedna nije bile smrtonosna po fudbalere nemačkog tima.

>>> (UŽIVO) TEROR U DORTMUNDU: Tri eksplozije kod autobusa Borusije, smrtonosni "paket" čekao u žbunju (FOTO)

Najgore je prošao španski defanzivac Mark Bartra koji je sa posekotinama na ruci i glavi od staklene srče završio u bolnici, dok ostali, sem šoka, nisu imali drugih posledica po zdravlje.

U međuvremenu, dok se vest o napadu na igrače Dortmunda proširila brzinom munje, navijači Monaka, koji su u to vreme već zauzeli mesto na stadionu, u znak podrške za fudbalere gostujućeg tima pevali su  "Dortmund, Dortmund" i pokazali da ništa drugo nije važnije od ljudskog života.

Ubrzo, stigao im je znak zahvalnosti kakvom se verovatno nisu nadali: navijači Borusije organizovali su prenoćište za svakog navijača Monaka!

S obzirom na to da je meč pomeren za sredu od 18.45, veliki broj pristalica gostujućeg tima moraće da se snađe za smeštaj, ali sada će im to biti najmanji problem zahvaljujući sjajnom gestu njhovih rivala koji su preko društvenih mreža oglasili svoju inicijativu i pozvali Francuze da se odazovu.

Šta drugo reći nego veliko bravo za navijače Borusije.