Samo je jedan klub tražio Kokezinu smenu: Skupština je rekla svoje!

U staroj Pazovi se glasalo na predlog FK Rad - svi delegati jednoglasni!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza dobio je gotovo jednoglasnu podršku delegata Skupštine koja je u utorak zasedala u prostorijama staropazovačkog sportskog centra.

Predlog o smeni Kokeze i celokupnog rukovodstva FSS na glasanje je stavio predstavnik FK Rad Uroš Tošić, što je i učinjeno.

- Predlažem da vidimo da li predsednik FSS ima poverenje delegata, da se glasa, pozivam se na njegove prethodne reči da se 25. aprila to proveri - rekao je Tošić delegatima Skupštine, koji su potom, na glasanju, izglasali poverenje aktuelnom predsedniku srpske "kuće fudbala".

Zanimljivo, Slaviša Kokeza, iako predsednik, nije prisustvovao zasedanju Skupštine.

Umesto njega, predsedavao je jedan od potpredsednika Saveza Novica Tončev.

Na stranici Fudbalskog saveza Srbije dat je i opis dešavanja sa Skupštine.

Sednici je prisustvovalo 79 delegata, a specijalni gost bio je Bjorn Vasal, regionalni direktor FIFA za Evropu koji je u ime predsednika FIFA Đanija Infantina poželeo uspešan rad fudbalskoj Srbiji. Svojim dolaskom događaj su uveličali i bivši selektori „A“ reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije, odnosno veliki broj fudbalskih radnika i funkcionera.

Usvojen je izveštaj o radu Izvršnog odbora za 2016. godinu, konstatovano je da se na mnogim poljima mnogo uradilo, a uz čestitke za plasman mlade i kadetske selekcije na Evropsko prvenstvo, izražena je nada i podrška da će fudbalsku Srbiju plasmanom na SP u Rusiji 2018. obradovati i izabranici selektora Slavoljuba Muslina. U skladu sa predizbornim obećanjem predsednika Slaviše Kokeze, uskoro se očekuje i početak realizacije projekata od kapitalne važnosti za srpski fudbal, izgradnja nacionalnog stadiona, kao i administrativne „kuće fudbala“.

Članovi Skupštine usvojili su izveštaj o finansijskom poslovanju FSS za 2016. godinu koja je završena pozitivno, odnosno finansijski plan FSS za 2017. godinu.

Na krjau Skupštine, na predlog FK Rad, glasalo se o poverenju Slaviše Kokeze...

(Telegraf.rs)