Mamić osuo paljbu: Popuju mi oni koji su koristili Beograd za transfere dok Hrvatska krvari!

Oštre reči su pale posle suđenja

U Osijeku je počelo suđenje bivšim funkcionerima Fudbalskog kluba Dinamo braći Zdravku i Zoranu Mamiću zbog sumnje da su izvlačeći novac od transfera igrača, utajom poreza i drugim nezakonitostima oštetili zagrebački klub, a Zdravko Mamić je nedugo zatim dao intervju Indeksu.

On je optužen da je oštetio budžet Hrvatske za milion i po evra, a Dinamo za 15.5 miliona, o čemu je bilo priče u razgovoru za ovaj portal. Najviše je bilo osvrta na transfer Luke Modrića u Totenhem, a Mamić je otišao u dalju prošlost. Pokazao je kompromitujuće naslove o bivšoj Kroaciji, što je bilo ime Dinama tokom vladavine Franje Tuđmana.

- Danas svi popuju. Brleković, Boban... Ma sve okej, poštujem, ali od 12 od 14 milijuna maraka od njegova transfera otišlo je na privatni račun. Ljubim Bobana, neka sutra dođe i bude predsednik Dinama. Ali meni svi žele 'staviti', zašto mene i naše igrače uvlače u ovu farsu?

- Nekad su mnogi koristili Beograd za transfere dok je Hrvatska krvarila, a sada mi popuju. Njima bi trebalo takođe suditi po zakonu o ratnom profiterstvu. Zato sam rekao sudiji ono danas... Sudija, ja moram govoriti, ja konačno prvi put mogu nešto reći o optužbama.

On je naveo da je sa Modrićem potpisao prvi ugovor o ulaganju kada je Luka imao 14 godina, a pod velom sumnje je njegov potpis, oko čega su grafolozi imali mnogo posla.

(Telegraf.rs)