FS Kosova ne da Zvezdi u Gračanicu! (VIDEO)

Crveno-beli spremni za gostovanje u južnoj srpskoj pokrajini, ali postoji jedan problem

Samoproklamovani fudbalski savez Kosova, iz južne srpske pokrajine poslao je poruku čelnicima Crvene zvezde da treba da traže pismenu dozvolu ukoliko žele da igraju u Gračanici.

Planirano je da Zvezda odigra prijateljsku utakmicu 23. maja u sportskom centru Dragan Džajić u Gračanici, sa istoimenim klubom.

Cena ulaznica biće naknadno određena, a sav prihod namenjen je pedijatriji, odnosno porodilištu bolnice u Gračanici u kojima se rađa mnogo dece, a uslovi su veoma loši.

- FS Kosova pažljivo prati situaciju, da bi neko igrao fudbal na našoj teritoriji potrebno je da dobije dozvolu i pismeno odobrenje. Ako nam se niko ne javi, obratićemo se FIFA i UEFA kako bismo sprečili odigravanje utakmice u Gračanici jer nije u skladu s našim propisima. Pre ulaska Kosova u UEFA i FIFA, srpski klubovi su se na Kosovu ponašali kao u svojoj kući i mi to više nećemo dozvoliti - rekli su iz tzv. FS Kosova, a preneo list Zeri.

- Ovo će biti treće uzastopno gostovanje Crvene zvezde južnoj srpskoj pokrajini. Svakog proleća, počevši od 2015. godine, naš klub je obradovao svoje navijače na Kosovu i Metohiji i prilikom svake posete našoj delegaciji je priređen fenomenalan doček. Nema dileme da će tako biti i ovoga puta – saopštila je Zvezda.

(Telegraf.rs)