Teniska britanska legenda objasnila zašto je Agasi idealan za Novaka!

Đoković se nedavno razišao sa svojim dugogodišnjim timom na čelu da Marijanom Vajdom

Svetski mediji bave se izborom novog trenera Novaka Đokovića, a prema spekulacijama, najkonkretniji kandidat je američka legenda Andre Agasi.

Đoković se nedavno razišao sa svojim dugogodišnjim timom na čelu da Marijanom Vajdom, a u prelaznom periodu, Novak će pomagati njegov brat Marko.

Greg Rusedski, bivši britanski teniser, tvrdi da je Agasi idealan trener za Novaka.

>>> Agasi bodri Novaka podsećajući ga na NATO bombardovanje: Čistio je gelere sa terena, siguran sam da zna koliko je život težak!

- Novak nije uspeo da nađe način da se izvuče iz tog straha koji ga muči ove godine, zato ponekad morate da napravite radikalne poteze. I zato mislim da je doneo dobru odluku što se rastao sa timom, da bude sam neko vreme, ali za njega je Agasi idealan trener - rekao je nekada najbolji britanski teniserm, a potom obrazložio:

- Njih dvojica su dva najbolja reternera svih vremena. Agasi je bio vrlo emotivan na terenu, i nalazio je način da se vrati na vrhunski nivo svoje igre. Na početku karijere se zaljubio, pa bi se u jednom momentu odljubio od sporta, ali je sve potom maksimalno iskoristio do kraja karijere. Ako on može to svoje iskustvo da prenese na Novaka koje mu sada treba, u smislu igre i način razmišljanja, mislim da onda ne postoji bolji trener od Agasija za njega - dodao je finalista US opena iz 1997. godine, i na kraju zaključio:

- Ako bi Andre ušao u celu tu priču, verovatno će mu reći: Hoću da dovedem svog fizioterapeuta, i ostale moje ljude, tako da možeš da osetiš to iskustvo koje sam ja imao u tom periodu". Stvarno bih voleo da se njihova saradnja ostvari, ako su glasine tačne.

>>> Agasi je naveo sebe kao primer: Evo kako Novak može da postane najbolji svih vremena!

(Telegraf.rs)