Juventus sanja tripletu, a prvi pehar je osvojen i krvlju natopljen: Mandžukiću ''otvorili'' glavu u finalu Kupa (FOTO) (VIDEO)

Stara Torinska dama stavila u vitrine prvi pehar, pošto su slavili sa 2:0 u finalu Kupa Italije protiv Lacija na Olimpiku

Nastavlja se sezona iz snova za Juventus, a prvi trofej od planirana tri već je u vitrini Stare torinske dame! Ekipa Masimilijana Alegrija je osvojila Kup Italije, nakon što je u finalu savladala Lacio sa 2:0 na Olimpiku.

Granitna odbrana Juvea ponovo nije kapitulirala, a ovoga puta su defanzivci bili i na visini zadatka u napadu, pa su tako Dani Alveš i Leonardo Bonući postigli golove vredne pehara.

Oba pogotka pala su u prvom poluvremenu. Dani Alveš je u 12 sjajno zahvatio loptu iz voleja posle centaršuta Aleksa Sandra sa leve strane, lopta je odskočila od zemlje i prošla iznad ruke golmana Lacija Tomasa Strakoše iz Albanije.

Samo nekoliko minuta kasnije, pogodak je postigao i Leonardo Bonući, koji je pokazao da je veoma opasan kod prekida u napadu, osim što je trenutno najbolji defanzivac sveta.

Inače, hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić doživeo je neugodnu povredu u finišu prvog poluvremena, pošto mu je puka arkada, ali je nakon ukazane pomoći na poluvremenu nastavio utakmicu i odigrao je do kraja.

Do kraja meča Juve je rutinski iskontrolisao dalji tok meča i osvojio 12. Kup u istoriji. Za Lacio su ceo meč odigrali Dušan Basta i Sergej Milinković-Savić, ali su morali da se zadovolje samo utešnim medaljama za drugo mesto.

Bufon će priliku da podigne naredni pehar imati već za vikend kada u Torinu Juve dočekuje Krotone i u slučaju pobede i defninitivno će obezbediti titulu šampiona Italije.

Šlag na tortu mogla bi da bude tripleta, koju bi mogli da krunišu osvajanjem Lige šampiona 3. juna u Kardifu, gde će se u finalu sastati sa Real Madridom.

(Telegraf.rs)