Potez pred Zvezdino osvajanje titule je pomoglo da se Partizanu smanji kazna!

Izuzetak koji se drugu godinu zaredom desio u srpskom fudbalu

Partizanu je umanjena kazna posle žalbe na odluku Disciplinske komisije FSS povodom uvredljivih skandiranja njegovih navijača na utakmici sa Vojvodinom.

To znači da će crno-beli imati publiku na utakmici sa lučanskom Mladošću, ujedno i poslednjoj u prvenstvu, kada bi trebalo u slučaju pobede da se proslavi titula.

Ispostavilo se da su se u Komisiji vodili logikom koja je prošle godine primenjena i na Crvenu zvezdu, kojoj je kazna smanjena sa tri na dve utakmice bez publike, zbog incidenata na 151. večitom derbiju, pa je u poslednjem kolu dočekala Radnički pred punim tribinama. Zvezda je prvobitno kažnjena sa tri meča i novčano 800.000 dinara, kao i sa 200.000 dinara zbog pirotehnike na utakmici protiv Vojvodine u Novom Sadu.

- Prilikom razmatranja žalbe FK Partizan i donošenja ove odluke imali smo u vidu i da je isti princip bio primenjen i prošle godine, kada se Crvenoj zvezdi smanjila kazna sa dve na jednu utakmicu suspenzije pred poslednje kolo u prvenstvu. Nadamo se da se slični prestupi FK Partizan neće ubuduće događati, zato što Komisija za žalbe sigurno neće imati obzira kao što je to učinjeno ovog puta – rekao je predsednik Komisije za žalbe FS Srbije Marjan Rnić.

Klubu iz Humske deliminično je uvažena žalba pošto će morati da plati 700.000 dinara, umesto prvobitnih 500.000.

Utakmica između Partizana i Mladosti igra se u nedelju od 18.30. Inače, Partizan je saopštio da će ulaz na utakmicu sa Mladošću biti slobodan.

(Telegraf.rs)