Hrvatske zvezde otkazuju Aci Petroviću: Ne mogu da se zamaram, igraće ko bude hteo!

Ne baš prijatna situacija za selektora "kockastih"

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aco Petrović našao se u problemu zbog brojnih otkaza igrača za Eurobasket, koji se održava u septembru.

Mario Hezonja je još ranije poručio da se na njega ne računa, a sada je to uradio i Ante Žižić, jer će igrati letnju ligu za Boston Seltikse, koji su ga prošle godine izabrali kao 23. pika na NBA draftu.

Pod znakom pitanja su i Ivica Zubac i Dragan Bender. Od mladih zvezda potvrdio je samo Dario Šarić, košarkaš Filadelfije.

- Nema šta posebno da se komentariše. Ja ću do sredine jula objaviti spisak sa kojim igračima želim na Eurobasket. Ko želi da igra, taj će se i odazvati. Tad će se znati i status igrača u klubovima pa ćemo svi biti pametniji - istakao je Aco.

- Ne mogu da se upoređuju moje vreme i ovo današnje. Ne mislim da se osvrćem na svakog igrača ponaosob i komentarisati zašto bi trebao da igri ili ne. Ne osećam se razočarano, svako zna što mu je najbolje za karijeru - istakao je Petrović.

Bender mu je obećao da će doći, ali tek će se sredinom jula znati i njegova situacija.

- Ne mislim da se zamaram ko će se odazvati pozivu, a ko ne. Kao što sam rekao, ja ću objaviti spisak, a onda je na drugima. Nikome nećemo uperiti ništa u glavu, svako ima pravo izbora - zaključio je Aco Petrović, a prenosi "24sata.hr".

(Telegraf.rs)